Autor Política
15 Octubre 2014 a 12:30

Les JERC Terrassa han recordat a les 6 del matí l’afusellament de Lluís Companys

A les 19.30 homenatge a la plaça Lluís Companys

Lluís Companys empresonat

Imatge del web de la Universitat Pompeu Fabra

Avui es compleixen 74 anys de l’afusellament del president de la Generalitat , Lluís Companys, que va ser executat pel franquisme al Castell de Montjuïc. Després de l’exili a França, Companys va ser detingut per la Gestapo, la policia secreta nazi que el van entregar a les autoritats franquistes.

Després de gairebé 40 anys de la mort de Franco, el consell de guerra que va condemnar a mort a Companys segueix vigent. L’Estat espanyol no ha volgut declarar-lo il·legal ni revisar el cas per retirar la condemna i reparar l’honor del President, que no només serviria per als seus familiars, sinó per a tot un poble i per als ideals democràtics.

Les JERC Terrassa condemnen aquest fet, que el consideren vergonyós i totalment indigne d’un país que és fa dir democràtic. Per les joventuts d’esquerra, el fet d’homenatjar la figura del President no és només símbol del catalanisme, republicanisme i d’esquerra, sinó que a més ho és de la democràcia i de lluita contra el feixisme i la injustícia per ser ciutadans “d’un país just, digne i lliure“.

Aquest 15 d’octubre a les 6 del matí, les JERC Terrassa han llançat salves en diferents barris de la ciutat commemorant l’hora en què Lluís Companys va ser afusellat.

Les JERC i ERC dedicaran un homenatge conjunt en memòria de Lluís Companys. Serà a la Plaça Lluís Companys a les 19.30h.

Switch to mobile version