Autor Societat
22 Novembre 2014 a 15:30

Castellar canviarà tots els contenidors aquest desembre

El canvi homogeneïtzarà els models

Contenidors

Així són els nous models de contenidors que s’instal·laran a Castellar // Imatge cedida per l’Ajuntament de Castellar

A partir de l’1 de desembre Castellar del Vallès començarà a canviar el seu parc de contenidors de recollida selectiva. L’empresa concessionària, Fomento de Construcciones y Contratas, instal·larà 730 contenidors nous amb el sistema de càrrega lateral. La substitució ha de quedar completada el 19 de desembre i permetrà homogeneïtzar el servei de recollida, ja que tots els contenidors es buidaran a partir del mateix sistema de descarrega.

Els nous models tindran una capacitat d’entre 2.200 i 3.200 litres. En total, s’instal·laran 266 contenidors de fracció de rebuig, 232 per a dipositar-hi els residus orgànics, 82 per al vidre, 75 per al paper i el cartró i 75 per als envasos. Cadascuna de les àrees de contenidors comptarà amb tots cinc models i s’indicarà la seva posició.

El canvi estètic no és l’única diferència que notaran els veïns de Castellar amb el canvi de contenidors. La implantació del sistema de recollida de residus amb vehicles de càrrega lateral provocarà que algunes àrees s’hagin de canviar de vorera o desplaçar alguns metres, tot i que els canvis no seran notables, segons l’Ajuntament. L’objectiu és que totes les àrees de contenidors estiguin situades a la dreta del carrer, en el sentit de la marxa dels vehicles, per tal que els camions de recollida lateral puguin desenvolupar la seva tasca sense problemes.

Als carrers del nucli antic, que són de difícil accés per la seva estretor, també s’hi instal·laran els nous models de contenidors. L’amplada d’algunes de les vies del casc històric de Castellar obligarà a disposar d’un nou vehicle més petit que s’encarregarà de traslladar els contenidors que estiguin situats en aquesta zona fins a un punt on el camió de recollida pugui buidar sense problemes els residus.

Switch to mobile version