Autor Cultura
11 Novembre 2014 a 17:00

‘Connectem la innovació’ connecterà empreses i grups R+D

Tindrà lloc el 12 de novembre

Imatge de l'edició de l'any 2013. // Imatge del web http://terrassaenorbita.orbital40.com/

Imatge de l’edició de l’any 2013. // Imatge del web http://terrassaenorbita.orbital40.com/

El proper dia 12 de novembre tindrà lloc una nova edició de la jornada “Connectem la innovació”. Es tracta d’un gran esdeveniment que permet generar molts contactes entre les empreses de Terrassa i de tot el Vallès amb els grups de Recerca i Desenvolupament (R+D). L’acte d’obertura serà a les 9:30  a l’edifici Gaia del campus de la UPC a Terrassa i estarà presidit per Amadeu Aguado, tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, David González, sotsdelegat del rector de la UPC per a la recerca del Campus de Terrassa, i Joan Parra, director general del centre tecnològic LEITAT.

La jornada comptarà amb la participació de 21 empreses, 25 grups de recerca de la UPC i dues de les cinc àrees de recerca del LEITAT, amb un total de 182 interaccions previstes mitjançant entrevistes de 25 minuts. El cicle “Connectem la innovació” forma part del programa d’activitats de la campanya “Terrassa en òrbita”, organitzada per Orbital 40 per  difondre, visibilitzar i propiciar l’activitat d’R+D.

Terrassa, territori d’innovació

El municipi egarenc és la segona ciutat catalana amb més grups de recerca de la Xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya. Al Campus de la UPC hi treballen 441 investigadors i 120 doctors de 30 països diferents, i repartits en 40 grups de recerca diferents de la indústria, la ciència i la tecnologia, dels quals 10 formen part de la xarxa. Aquestes activitats d’R+D generen uns 8 milions d’euros de facturació anual.

D’altra banda, el centre LEITAT té 214 col·laboradors, el 16% són doctors/es, i gestiona 251 projectes d’R+D+I.  D’aquests 222 ja estan en marxa de manera conjunta amb empreses i institucions d’àmbit nacional i internacional. Aquest centre també forma part de la Xarxa TECNIO.

Switch to mobile version