Autor Societat
11 Novembre 2014 a 14:00

El Consell Comarcal organitza tallers per promoure les relacions lliures de violència

Diversos municipis del Vallès ja han sol·licitat els tallers

El CCVO promou tallers de sensibilització contra la violència en les relacions dirigits a instituts // Imatge cedida pel CCVO

El CCVO promou tallers de sensibilització contra la violència en les relacions dirigits a instituts // Imatge cedida pel CCVO

El Consell Comarcal del Vallès Occidental realitzarà 30 tallers de sensibilització a favor de les relacions lliures de violència dirigida als instituts de la comarca. Aquesta sèrie d’activitats es troba emmarcada en els actes en commemoració del Dia Internacional per a l’Eradicació de la Violència envers les Dones, que es celebrarà el proper 25 de novembre.

Aquesta iniciativa és un dels projectes que el Consell Comarcal té previst implementar a la Xarxa per a la igualtat. Els tallers prendran forma de campanya de sensibilització i serviran com a accions educatives i preventives dirigides, principalment, al sector jove de la població. Els principals objectius d’aquest projecte són transmetre un missatge d’igualtat de gènere i en favor de les relacions de parella bentractants, a més de fer difusió dels Serveis d’Informació i Atenció a les Dones de la comarca, que ofereixen assessorament jurídic i atenció psicològica a les dones afectades per la violència masclista.

Els 30 tallers, programats fins al 25 de novembre, seran a diferents instituts del Vallès Occidental. Les activitats es realitzaran als cursos de 3er i 4rt d’ESO i a 1er de Batxillerat. En un espai de dues hores i mitjançant dinàmiques participatives, es treballaran els estereotips de gènere i els mites de l’amor romàntic en favor de la prevenció de les relacions abusives a nivell emocional, psicològic, físic o sexual. Els tallers aniran a càrrec de l’entitat de caràcter social El Safareig, format per un grup de dones de Cerdanyola.

El primer municipi que ha acollit els tallers ha sigut el de Rubí. L’activitat, que va comptar amb la participació de 54 alumnes de Batxillerat, va constar de dos tallers on es va fer un treball en grups petits i es va visionar material audiovisual per al seu posterior debat. Els municipis que ja han sol·licitat els tallers són Rubí, Barberà del Vallès, Castellbisbal, Sabadell, Santa Perpètua de Mogoda, Castellar del Vallès, Polinyà i Montcada i Reixac.

El concurs Piula contra la violència masclista

El Consell Comarcal també ha organitzat el concurs Piula contra la violència masclista, dirigit a l’alumnat de centres educatius de la comarca. Mitjançant el perfil de Twitter @PiulaVallesOcc, es vol promoure una vida lliure de violències. Totes les persones que visquin o estudiïn al Vallès Occidental i que tinguin entre 14 i 30 anys poden participar al concurs i escriure les seves piulades amb l’etiqueta #piuloNOviolència.

Cada participant només podrà escriure una sola piulada, que s’ha d’enviar a través del formulari inclòs a l’apartat “Piula” de la pàgina web del Consell Comarcal del Vallès Occidental. Perquè la piulada sigui vàlida, no pot excedir dels 140 caràcters amb espais, no pot estar escrita amb llenguatge abreviat i ha d’incloure l’etiqueta #PiuloNOviolència. La frase triada ha de ser original i inèdita, i no pot haver estat mai premiada en un altre concurs. El contingut del text ha de ser positiu i promoure les societats lliures de violència de forma respectuosa. Un cop s’enviïn les piulades, seran publicades al perfil de Twitter del concurs sota pseudònim.

Switch to mobile version