Autor Opinió
8 Novembre 2014 a 13:30

El misteri del cap gross

Una nova rèplica a l’article de Salvador Cardús

Hospital Universitari Mútua de Terrassa

Hospital Universitari Mútua de Terrassa // Imatge del web de la UAB

Misteris dels de veritat existeixen molts, alguns no son d’aquest món, com per exemple el de la Santíssima Trinitat, pro misteris dels que toquen de peus a terra, d’aquests, ja no tants.

El ciutadà terrassenc que te l’honor de ser Cap Gross del 2014, no entén el que ell mateix, qualifica com Misteri de la Passarel·la de Mútua, està en el seu dret, faltaria mes, pro també podria preguntar-se el per que 27 entitats veïnals, socials, sindicals i polítiques s’adhereixen al Manifest de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Publica de Terrassa contra l’aprovació pel Ple Municipal de un projecte ple de interrogants, de forats foscos i de favoritismes cap una entitat privada que es finança amb diners públics. A poc que aquest Cap Gross utilitzi un mínima part del seu cervell, trobarà com a mínim estrany que 28 entitats terrassenques s’uneixin per demanar explicacions i transparència a un projecte que pretén utilitzar part del seu cost a construir una pasera de vidre que a priori sembla totalment injustificada i sumptuaria.

Misteri, misteri de veritat, misteri d’aquest món, es saber per que tot un senyor Cap Gross afirma que Mútua de Terrassa es una entitat proveïdora de serveis de salut de la màxima qualitat possible, misteri, es que afirmi que una inversió de milió i mig d’euros en una pasera de vidre per on no podran transitar, camillers ni malalts, no sigui sumptuaria, misteri es parlar de Mútua com entitat sense ànim de lucre i no esmentar a cap de les empreses privades del Grup Mútua.

Misteriosa e incomprensible, es que tot un sociòleg cap gross, pugui afirmar en total impunitat que les organitzacions, col·lectius segons ell, que presenten al·legacions i se oposant, siguin de curta mirada i que en el fons, tot es tracte de una qüestió d’ajust de comptes, vaja una revenja per no se sap quines històries llunyanes. El que escriu, es un usuari de la sanitat publica i membre de la Plataforma en Defensa de la Sanitat Publica de Terrassa, preocupat per desentranyar el misteri del per que Terrassa es la ciutat catalana que està per sobre de la mitjana en llistats d’espera de tot Catalunya, per que a la Clínica del Dolor de Mútua, les llistes d’espera superant els dotze mesos, per que sovint les urgències de Mútua es col·lapsen i els passadissos son lloc habitual per emmagatzemar malalts, al temps que existeixen plantes tancades. Per que les llistes d’espera en atenció primària superen massa sovint la trentena de dies…

I potser, posats a desxifrar misteris, podria el Cap Gross, senyor i sociòleg, preguntar-se on van a parar els diners públics que rep Mútua dels convenis amb Cat-Salut.

Per que que Mútua ha estat multada amb mes de 6.000 euros per derivar cap la sanitat privada a un pacient de la publica. Per que Mútua continua donant aixopluc al metge involucrat en casos presumptament delictius en relació a la derivació de intervencions de la sanitat publica per el seu lucre personal, la Candida Flores i el Justiniano Villaran, potser ens podrien relatar molt be el seu llarg i sagnant calvari. Per que un proveïdor que rep diners públics utilitza serveis, personal i quiròfans per les seves intervencions de la sanitat privada. El que no sembla cap misteri, es que el senyor Salvador Cardus Ros, justifiqui les retallades a la sanitat catalana culpen al govern central, obviant que els seus amics de CiU, tenen molt a veure amb els pressupostos que any rera any retallant en sanitat,educació i serveis socials.

Tot un misteri que un senyor sociòleg i Cap Gross com vostè es dediqui a fer demagògia amb els llocs de treball que suposarien la construcció de la misteriosa pasera i no es pregunti per els llocs de treball perduts en el Expedient de Regulació d’Ocupació instat per Mútua, ni per les retallades salarials, ni per la pèrdua de qualitat dels serveis…
Masses preguntes per respondre i cap misteri per desxifrar senyor Cap Gross i sobre tot algunes coincidències amb la direcció de Mútua que fan
pensar, que potser qui te assumptes amb Mutua no es la PDSP de Terrassa, si no qui llença acusacions de revenja. Llavors, el misteri del Cap Gross, estaria resolt.

Finalment una pregunta reflexió, a quina Mútua va vostè senyor sociòleg Cap Gross??? clar que cobrant 25 euros perassistent a les seves conferències, no deu tenir problemes sanitaris.

Oriol V. Cardona

Switch to mobile version