Autor Societat
23 Novembre 2014 a 09:00

El portal Gènius celebra el 25è aniversari de la Convenció sobre els drets dels infants

S’han posat en marxa diverses activitats relacionades amb el tractat

Cartell editat per commemorar el 25è aniversari de la Convenció sobre els drets dels infants, obra de l’il•lustrador Txesco Montalt

Cartell editat per commemorar el 25è aniversari de la Convenció sobre els drets dels infants, obra de l’il•lustrador Txesco Montalt

El 20 de novembre de 1989, ara fa 25 anys, l’Assemblea General de les Nacions Unides va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant. Per commemorar l’aniversari d’aquest tractat internacional, el més ratificat de la història, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona, juntament amb Unicef han posat en marxa un especial al portal infantil Gènius, amb informació, jocs, vídeos, cançons, guies de lectura i activitats relacionades amb els drets dels infants.

Així mateix, s’ha editat un cartell, obra de l’il·lustrador Txesco Montalt, en el qual apareixen els personatges del portal Gènius, i que estarà en totes les biblioteques de la Xarxa. En algunes d’elles, s’hi faran activitats especials, com ara l’exposició Galeria dels Drets dels Infants, s’exposaran llibres recomanats sobre el tema en les seccions infantils i els participants de quaranta clubs de lectura s’ocuparan de comentar els drets especials dels infants menors de 18 anys, que són l’objecte de la Convenció, reconeguts com a ciutadans de ple dret, amb uns drets humans específics que cal promoure i protegir.

Switch to mobile version