Autor Política
29 Novembre 2014 a 11:30

Les empreses que contracti l’Ajuntament hauran de presentar les factures via telemàtica

El Ple ho va aprovar dijous

Una imatge d'arxiu del Ple de Terrassa // Fotografia: Aina Marcobal

Una imatge d’arxiu del Ple de Terrassa // Fotografia: Aina Marcobal

Les empreses egarenques que prestin serveis a l’Ajuntament hauran de presentar telemàticament tant els documents corresponents al procediment de contractació com les factures. El Ple del consistori terrassenc ho va aprovar dijous modificant l’Ordenança Municipal per al Govern i Administració electrònica. El canvi farà obligatori l’ús de mitjans electrònics, informàtics i telemàtics en els procediments de contractació i de presentació de factures.

Les noves factures electròniques s’hauran de presentar en format Facturae, ja que és el sistema homologat a la resta de l’Estat. De fet, tant l’administració catalana com l’espanyola l’utilitzen i és obligatori que les empreses que presenten factures o contractes al govern central o a la Generalitat el facin servir. L’Ajuntament reconeix que aquest sistema està poc desenvolupat, però creu que serà útil igualment. La modificació de l’ordenança obligarà a les organitzacions a desenvolupar telemàticament totes les fases del procés de contractació, incloses les presentació d’ofertes i l’adjudicació.

L’Ajuntament sap que aquest canvi pot agafar algunes empreses a contrapeu i per això els oferirà assessorament en forma de sessions formatives. També es crearan punts de presentació d’ofertes electròniques temporals a les oficines municipals d’atenció al públic. A l’altra banda del taulell, s’oferiran sessions formatives al personal de l’Ajuntament que intervingui en la tramitació dels procediments de contractació.

Per reforçar el canvi, el consistori egarenc s’adherirà al Director Comú d’Unitats Orgàniques i Oficines, un inventari d’informació sobre l’estructura de l’administració pública. Les dades que pengi en aquest servidor les publicarà a la seu electrònica municipal perquè estiguin a disposició de les empreses proveïdores. L’objectiu del canvi és, segons fonts consistorials, desenvolupar els mitjans electrònics per facilitar les relacions entre empreses i agents econòmics.

Switch to mobile version