Autor Entitats
1 Novembre 2014 a 15:00

Les Xarxes d’Inversors Privats tripliquen les seves operacions en els últims cinc anys

L’activitat ha assolit els 10,6 milions d’euros

Felip Puig - Xarxes d’Inversors Privats

El conseller Felip Puig exposant el balanç de l’activitat 2009 – 2013 // Imatge cedida per l’Agència per la competitivitat de l’empresa, ACCIÓ

Les Xarxes d’Inversors Privats, amb el suport de la Generalitat de Catalunya, han invertit més de deu milions i mig d’euros en les diferents operacions realitzades l’any 2013. La xifra triplica els resultats dels cinc anys anteriors, segons el conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, que va presentar aquest dilluns el balanç de l’activitat 2009 – 2013. Aquesta agrupa a més de 550 inversors, que han realitzat operacions a empreses catalanes amb un alt potencial de desenvolupament, principalment de mobilitat sostenible, indústries de l’experiència i la cultura i de salut.

A l’acte hi van assistir els inversors privats i els representants de les set corporacions catalanes d’èxit on s’hi ha invertit: MinoryxAparca&GoUniversal DidàcticsWuaki.tvSmadexTeambox o Offerum.

La crisi econòmica no atura les inversions

Els resultats del balanç, a més, manifesten que els inversors segueixen confinant en les empreses catalanes malgrat l’època de recessió econòmica. El nombre d’inversions s’ha vist incrementat des del 2009 comptabilitzant 67 operacions l’any 2013. La inversió privada ha dut a terme 160 inversions a empreses catalanes, de manera que l’any 2012 sumaven una facturació de 54 milions d’euros. A més, es van establir 800 llocs de treball.

La xifra mitjana de cada inversió ha estat de 200.000 euros aproximadament, una quantitat que segueix una estratègia que ha evolucionat a operacions de xifres més reduïdes destinades a més empreses. Així doncs, tot i que les corporacions requereixin una inversió menor, la previsió final és créixer amb notable rapidesa.

El conseller Felip Puig ha explicat que, per aconseguir un sistema emprenedor i un entorn empresarial estable, cal la inversió i l’emprenedoria. Per aquest motiu, assegura que hem de seguir diversificant les estructures de finançament per disminuir el pes del sistema bancari i fer de la inversió privada un element estructural. D’altra banda, el secretari d’Empresa i Competitivitat, Pere Torres també s’ha pronunciat valorant que la Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ, desenvolupa iniciatives de divulgació de la cultura de la inversió privada i d’intensificació de la relació entre inversors i empreses. Torres es refereix al Fòrum d’Inversió anual o la publicació del Catàleg de Finançament Alternatiu.

La inversió privada

Les Xarxes d’Inversors Privats estan compostes per la Xarxa d’Inversors d’IESE, BANC–Business Angels Network Catalunya, ESADE BANBarcelona Business Angels– BCN BAEix Technova, Keiretsu Fòrum Barcelona i SeedRocket Angels.

Switch to mobile version