Autor Cultura
28 Novembre 2014 a 16:00

“Montaldo” arriba a Terrassa de la mà del CAET

El nou espectacle tenetero d’Ernesto Collado

"Montaldo" el nou espectacle d'Ernesto Collado

“Montaldo” el nou espectacle d’Ernesto Collado // Imatge cedida pel CAET

Demà dissabte 29 de novembre a les 21.00h, la Sala Maria Plans acollirà “Montaldo”, el darrer espectacle en la línia més tenetera de l’actor i creador Ernesto Collado.

Collado, que conserva la voluntat comunicativa dels seus inicis cabareters i undergrounds, i l’al·lèrgia a qualsevol referent mediàtic, és conegut per la  creació d’històries que confonen la realitat i la ficció. Històries delirants, imaginatives, on l’humor i la música sempre hi són presents, i on es juga amb les expectatives i les convencions.

En aquest sentit, “Montaldo”, el seu nou espectacle, és una història entre el documental i la road-tale. En aquesta proposta, Collado posa en escena una llegenda que explica com al segle XIX un grup d’icarians – seguidors de les teories del pensador Étienne Cabet – va emprendre un viatge als Estats Units per tal de fundar una comunitat de socialistes utòpics. Un d’ells era català, Ignasi Montaldo, que es comunicava amb la resta del grup mitjançant una llibreta plena de notes i dibuixos. L’experiència va ser un fracàs, i els que van sobreviure al viatge van acabar enfrontats, excepte Montaldo, que segons explica la llegenda, es va convertir en cap d’una tribu d’indis.

En la seva línia més tenetera, Collado elimina la separació entre el públic i l’intèrpret, i per comunicar-se empra projeccions, veus i sons enregistrats, i tota mena d’elements poc usuals, talment com feia el català amb els icarians. D’aquesta manera, “Montaldo” es defineix com la nova proposta d’un col·lectiu de creadors que fugen de les convencions i s’interroguen, amb humor, es qüestiona un punt de vista nou sobre el món actual. Un mètode de treball, que tal com confirma el CAET “encaixa a la perfecció amb l’esperit del Festival Terrassa Noves Tendències i que forma part de la programació “TeNeTera” d’enguany”.

Switch to mobile version