Autor Societat
3 Novembre 2014 a 11:00

“Reciclar bé té recompensa” consciencia als ciutadans de Terrassa

Les activitats duraran fins el febrer de 2015

reciclar bé te la seva recompensa

La campanya ha obtingut una bona acollida per part dels ciutadans // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

El primer més de la campanya ciutadana Reciclar bé té recompensa conclou amb una acceptació favorable entre la societat de Terrassa. L’objectiu del projecte és el d’afavorir la recollida selectiva del municipi de manera quantitativa i qualitativa per tal d’involucrar als ciutadans en l’àmbit de la sostenibilitat i el reciclatge.

El primer mes de la campanya ha estat un èxit pel resultat de les activitats. S’han proporcionat, a tots els habitatges, entitats, comerços i centres de Terrassa un total de 83.000 guies amb la programació de l’esdeveniment. S’ha habilitat un portal web que actualment rep 232 visites diàries de mitjana. També es compta amb la presència a les xarxes socials, com Facebook i Twitter, que acumulen 100 visites diàries. Amb aquesta eina informativa es pretén arribar a més usuaris amb l’actualització constant de continguts que aniran apareixent al web. Pel que fa als comerços, els informadors ambientals s’han dirigit a 1.800 establiments per realitzar la seva tasca sensibilitzadora, la qual es mantindrà durant el mes de novembre.

A més, s’ha creat l’edició Reciclar bé a casa, té recompensa, un taller impartit als centres cívics i a la Biblioteca Central de Terrassa. La rebuda ha estat bona, segons indiquen les 87 enquestes dels participants.

Aquest novembre, més activitats

Seguint la línia del mes d’octubre, el novembre manté el missatge sobre la importància de reutilitzar els materials a través dels tallers organitzats. Aquests seran: De sabó d’oli usat de cuina, De cuina d’aprofitament, De reutilització de roba amb “trapillo” i De reciclatge creatiu amb roba usada. La ciutadania els ha rebut amb molt interès, ja que la inscripció actualment s’ha tancat degut a la demanda massiva. Tot i així, encara queden places per visitar el Centre de Tractament de Residus del Vallès Occidental i les Deixalleries Municipals.

A més dels tallers informatius, hi ha previstes més accions relatives a la campanya, com ara el Concurs de fotografia: I tu, com recicles a casa?, en el qual es podrà participar des del 15 de novembre al 15 de desembre, sempre seguint les bases del concurs. També s’han planificat activitats per la lluita contra el malbaratament, com l’Ecofòrum 2014 els dies 6 i 7 de novembre a la Sala d’Actes del Vapor Universitari; la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, del 17 al 23 d’aquest mes i el Concurs de cuina d’aprofitament, el dissabte 22 de 10.00h a 13.00h a la plaça del Vapor Ventalló.

Switch to mobile version