Autor Política
29 Novembre 2014 a 13:30

Vacarisses millorarà la seva xarxa d’abastiment d’aigua

El Ple d’aquest dijous va aprovar el projecte

Jornada plenària a Vacarisses

Jornada plenària a Vacarisses // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vacarisses

Aquest dijous al vespre es va celebrar un sessió plenària a l’Ajuntament de Vacarisses, on els grups municipals van aprovar per unanimitat un projecte de millora de la xarxa d’abastiment d’aigua. El Ple també va tirar endavant les bases per subvencionar el servei de menjador de les escoles bressol i es va aprovar la regulació de prestacions socials i la catalogació de l’arbrat de la ciutat.

El projecte Captació d’aigua subterrània a Can Còdol per a la millora de la xarxa d’abastiment de Vacarisses compta amb un pressupost d’execució per contracte de 94.497 euros i consisteix en una nova captació d’aigua potable mitjançant l’equipament d’un pou a la zona de Can Còdol. Tots els presents a la jornada plenària també van aprovar la relació de béns a expropiar per poder executar-lo.

L’aigua va ser un dels temes de debat més destacats. L’alcalde de la ciutat, Salvador Boada, va demanar al Partit Socialista que rectifiques un article publicat en el què s’avisa de la disminució freàtica dels pous de Can Serra perquè es tracta d’una afirmació que genera “alarma social”. A més a més, el batlle va tornar carregar en contra del socialistes remarcant que, l’any 2011, l’Agència Catalana de l’Aigua va tirar enrere un conveni i una subvenció perquè “l’anterior govern no havia justificat un projecte d’abastiment d’aigua”.

A més a més, Boada va fer referència a un estudi encarregat l’any 2008, d’un cost de 36.000, que afirmava que es podien deixar d’utilitzar dos pous perquè n’hi havia prou amb la resta, i va puntualitzar que aquestes conclusions “són una estimació”, a més de basar-se en un “treball de final de carrera” i de no constar en el registre d’entrada de l’Ajuntament. Davant aquestes acusacions, la regidora socialista Laura Sánchez va recordar que l’estudi estava recolzat per la Universitat Autònoma de Barcelona i va afegir que “durant el nostre mandat es van fer moltes inversos en abastiment d’aigua, però també es van patir molts incidents, com un pou que es va boicotejar”. Per últim, Sánchez va assegurar que no es rectificaria l’article dels pous de Can Serra.

La sessió celebrada a la sala de plens de l’Ajuntament també va tirar endavant altres mocions presentades pels grups municipals. Es van aprovar les bases per atorgar subvencions destinades a l’alumnat de les escoles bressol municipals que fan ús del servei de menjador més de tres dies a la setmana. Com l’any passat, l’import dependrà de la renda per càpita familiar, des d’un 5% de l’importa si la renda oscil·la entre els 9.0001 i els 10.000, fins a un 25% si és de 6.000 euros o inferior.

Per la seva banda, El PSC va demanar regular i protocol·litzar les prestacions que ofereixen els Serveis Socials i va rebre el suport unànime dels presents. El protocol inclourà tots els ajuts economicosocials que es poden sol·licitar, així com els barems i els requisits necessaris per accedir-hi.

Una altra moció aprovada per unanimitat va ser la d’elaborar un catàleg d’arbres i arbredes monumentals, d’interès comarcal i local, i l’aprovació a posteriori d’una ordenança municipal de conservació, ús i protecció d’aquests. El projecte va estar proposat pel grup municipal d’ERC, que també va presentar la declaració de responsabilitat per haver participat en el 9N. El regidor del Partit Popular hi va votar en contra, les regidores del PSC i els membres de l’equip de govern es van abstenir i Reollo (CiU) i Massana (ERC) van votar a favor.

Per últim, l’Ajuntament de Vacarisses va aprofitar la cita per mostrar el seu “rebuig a la violència masclista” i la seva voluntat de seguir treballant per eradicar-la amb la lectura del manifest del Dia Internacional contra la violència de gènere.

Switch to mobile version