Autor Economia
5 Desembre 2014 a 09:30

CaixaBank, Cesce i la Cecot organitzen una sessió formativa sobre nous clients i finançament

Es va fer ahir a Terrassa

Cecot i CaixaBank

Antoni Abad, president de Cecot, i Juan Antonio Alcaraz, director general de CaixaBank, en una fotografia d’arxiu // Imatge cedida per CaixaBank

La xarxa de servei especialitzada en l’atenció a l’empresari de CaixaBank, CaixaEmpresa; l’empresa estatal de finançament, Cesce; i la patronal Cecot van organitzar ahir al matí una sessió de treball dirigida a les petites i mitjanes empreses del Vallès Occidental. A la jornada de formació hi van assistir 20 organitzacions del territori que van conèixer eines per trobar nous clients que siguin solvents econòmicament. La sessió d’ahir combinava els dos factors d’aquest binomi: clients i finançament solvent.

L’objectiu de la jornada era ajudar les empreses no només a trobar persones o altres organitzacions a qui poder col·locar el seu producte o servei, sinó garantir alhora que els nous clients són capaços de pagar per allò que han rebut. Segons els organitzadors de la sessió, algunes empreses centren tots els seus esforços en la recerca de nous clients, però deixen en segon terme la seva solvència i acaben tenint problemes de morositat.

Ramon Talamàs, president del Club Financer i Fiscal de la Cecot, va obrir la sessió de treball amb una xerrada informativa i va deixar pas al primer dels ponents del matí, el Director Territorial Est de la patronal catalana, Joaquim Montsant. Montsant va recordar a la vintena d’empresaris la necessitat de millorar en eficiència i va apuntar que es pot assolir aquest objectiu si s’incorporen noves eines als processos de recerca de nous clients per garantir la seva solvència. En aquest sentit, Montsant va concretar la seva explicació exposant un exemple real.

Eugeni Gómez, responsable de Comerç Exterior i Finançament Especialitzat de CaixaBank, va ser el següent a prendre la paraula. L’executiu català va explicar els avantatges d’utilitzar el finançament com una eina al servei de l’activitat empresarial i no pas com un llast per a la organització. Gómez va desgranar diverses modalitats de finançament adaptades a les necessitats de cada empresa per donar sortida als seus problemes i necessitats.

La sessió es va acabar amb les xerrades de Francisco Alba i Susana Pastor, directius de CaixaBank i Cesce respectivament. Tots dos van explicar un cas pràctic d’una empresa que s’havia finançat a través de l’entitat catalana a partir de la compra de títols de liquidesa de l’empresa de crèdit espanyola. Segons els ponents, el treball conjunt de les empreses i la patronal permet oferir solucions integrals als empresaris del territori.

Switch to mobile version