Autor Política
18 Desembre 2014 a 16:30

Castellar implanta un Pla per la gestió dels efectes de la ventada

Contractarà 25 persones per fer tasques de reparació i neteja

ventadacastellar

La ventada del dia 9 va causar nombroses destrosses a Castellar // Imatge cedida per l?Ajuntament de Castellar

El temporal de vent del passat 9 de desembre està fent reaccionar als diferents ajuntaments de les poblacions afectades. Aquest va ser el cas de l’Ajuntament de Castellar del Vallès que dimarts passat va anunciar la implantació d’un Pla d’acció extraordinari de gestió dels efectes de la ventada que tindrà tres eixos d’actuació molt concrets.

El pla preveu en primer lloc la contractació de 25 persones, de les que 13 s’integraran en una brigada d’obres i manteniment per dur a terme reparacions en espais i edificis públics, i les 12 restants treballaran en una brigada de neteja forestal que intervindrà en finques de titularitat pública i en l’obertura de senders que hagin quedat tallats pels efectes de la ventada.

Una segona actuació del Pla és la contractació d’empreses especialitzades per obrir camins, desbrossar parcel·les i extreure arbres en sòl públic, a més de donar suport a propietaris en la realització de tasques especialitzades.

La última actuació prevista pel Pla extraordinari aprovat per l’Ajuntament és la creació d’una línia d’ajuts extraordinaris i incentius fiscals per compensar els desperfectes del temporal de vent. En aquest sentit totes les persones que hagin de tramitar una comunicació o una llicència d’obres rebran una bonificació del 95% sobre l’impost de construccions i taxa d’obres.

A part d’aquestes tres accions, el Pla també preveu prioritzar l’assessorament i l’agilització de tràmits a les persones afectades, a través de l’oficina municipal d’atenció ubicada al Mirador.

Per tal que el Pla sigui efectiu s’ha creat la figura del Regidor Comissionat del temporal de vent, que recau en el tinent d’alcalde de l’Àrea de Territori, Aleix Canalis, que juntament amb un comitè format per diversos tècnics, tindrà la funció de fer un seguiment diari de l’aplicació d’aquest pla.

Per poder accedir als 25 llocs de treball que generarà aquest Pla cal estar inscrit en situació d’atur i inscrit al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i estar apuntat a la Borsa de Treball de l’Ajuntament. Les persones interessades que compleixin aquests requisits poden presentar la seva sol·licitud fins al 8 de gener al Cal Botafoc (c. Sant Llorenç, 7, tel. 9371442 06), de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h. Les contractacions seran per 6 mesos i a jornada completa.

El pla que s’implantarà ara va anar acompanyat d’una declaració institucional de l’Ajuntament que es va llegir al ple de desembre, i que a més de resumir els efectes immediats que va causar el temporal incorporava una crida del consistori a que les administracions, principalment la Generalitat i la Diputació, ajudessin la corporació municipal a sufragar la despesa provocada pels efectes de la ventada i a netejar els boscos i camins forestals per prevenir el risc d’incendis.

Switch to mobile version