Autor Societat
10 Desembre 2014 a 11:30

Desarticulat un grup criminal que cometia robatoris amb força al Vallès Occidental i altres comarques

Els quatre deteinguts ja han ingressat a presó

Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra

Imatge d’arxiu dels Mossos d’Esquadra

La setmana passada, els Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Rubí, juntament amb els agents de la Divisió d’Investigació Criminal  (DIC) de la Regió Policial Metropolitana Nord, van desarticular un grup criminal especialitzat en robatoris amb força a domicilis de tot Catalunya.

L’operatiu policial va permetre la detenció de quatre homes de nacionalitat xilena, i veïns de Barcelona als quals se’ls atribueix, fins ara, sis robatoris amb força en domicilis de les comarques del Vallès Oriental, Vallès Occidental, Maresme i la Selva. La investigació encara continua oberta, i no es descarta poder-los relacionar amb altres robatoris amb força que han succeït en diversos llocs de Catalunya, degut a la coincidència amb el modus operandi del grup.

El desmantellament d’aquest grup va ser possible gràcies a la informació que van facilitar les víctimes d’alguns robatoris, refent a la matrícula del vehicle que duien els detinguts, així com les seves descripcions.

Els fets van començar el passat 26 de novembre, quan a Sant Cugat del Vallès, un testimoni va observar com tres persones sortien d’un vehicle amb actitud vigilant i saltaven la tanca d’accés d’una casa propera on haurien acabat robant. El testimoni va trucar als Mossos d’Esquadra i va facilitar la matrícula del vehicle amb el que havien marxat, així com també la descripció física dels homes.

Aquell mateix dia es va denunciar un robatori amb força en un altre domicili del mateix municipi. En aquest cas, la víctima recordava que pocs dies abans havia vist un vehicle amb tres homes, un fet que li va semblar estrany, i per això va decidir anotar la matrícula. El vehicle va resultar ser el mateix que s’hauria utilitzat al robatori anterior, i la descripció de les persones també coincidia amb la dels presumptes lladres. Les imatges de les càmeres de seguretat de casa de la víctima, a més, van corroborar el seu testimoni.

El 28 de novembre, els investigadors van saber de dos robatoris més, aquest cop al Maresme i la Selva – concretament a Arenys de Mar i Lloret de Mar – succeïts amb una hora de diferència. En ambdós casos, les víctimes també van veure tres homes sortint dels domicilis i fugint amb un vehicle del qual van facilitar-ne la matrícula als agents.

A partir d’aquí, les tasques d’investigació dels Mossos van permetre identificar al conductor del vehicle, van iniciar un seguiment d’aquesta persona, que anava acompanyada de dos homes més – un d’ells el seu germà, que ja havia estat detingut el 25 de setembre a Sant Cugat per un robatori amb força –.

El passat dimecres 3 de desembre, els agents van muntar un dispositiu de paisà després de tenir coneixement que el vehicle es podia trobar a Sant Cugat del Vallès. Els Mossos van localitzar-lo estacionat en un carrer del municipi, on també hi havia un dels tres homes fent tasques de vigilància davant d’un domicili. Va ser llavors quan els investigadors van detenir-lo a ell i a dos homes que, avisats pel primer, intentaven fugir saltant a la parcel·la contigua.

La investigació posterior va permetre determinar l’existència d’un quart implicat en els fets que va ser localitzat i detingut ràpidament en el domicili que compartien aquestes persones a Barcelona.

Durant l’escorcoll es van localitzar diverses joies amagades entre la roba del detingut, les quals pertanyien al domicili d’Arenys de Mar. A l’interior del pis que compartien els quatre homes, els investigadors van localitzar joies, telèfons mòbils, rellotges, bosses de mà i roba de diferents marques comercials.

Finalment, els detinguts van passar a disposició judicial el 5 de desembre, i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Switch to mobile version