Autor Cultura
16 Desembre 2014 a 17:30

El CAET presenta la temporada gener-juny de 2015

“Variada, de qualitat, i de grans duels interpretatius”

Foto de família amb els representants de la nova temporada gener-juny 2015 del CAET

Foto de família amb els representants de la nova temporada gener-juny 2015 del CAET // Foto: Anna Mestre

Avui al migdia, el CAET ha presentat al Teatre Principal, la programació de la nova temporada de gener a juny del 2015, en un acte on hi ha assistit el director del CAET, Pep Pla; l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart; el regidor de Cultura, Amadeu Aguado; i representants dels espectacles  programats.

Jordi Ballart ha estat l’encarregat d’encetar la presentació fent un breu balanç de la temporada 2014 en la qual la mitjana d’ocupació va ser del 96%, i en 8 espectacles es va assolir el 100%. L’alcalde ha explicat que aquestes xifres reflecteixen el fet que “la cultura no és cap luxe, i té una forta demanda”, que “la inversió de l’ajuntament i la Generalitat és rendible social i culturalment, però també econòmicament” i finalment que “ens estem esforçant per democratitzar l’accés a tothom a les arts escèniques (…) descentralitzant la cultura a tots els barris de la ciutat”.

L’alcalde ha manifestat l’orgull de la ciutat pel CAET, un centre de creació teatral de qualitat que fa que Terrassa sigui la segona capital teatral de Catalunya en “producció, programació i formació”. Ballart, que ha assegurat que “la cultura és riquesa i desenvolupament econòmic”, ha afirmat que “Terrassa és una fàbrica d’idees i creació constant”, un fet que queda palès a la programació del CAET en la qual un 38,6% dels espectacles són de creació pròpia. Finalment, l’alcalde ha volgut acabar la seva intervenció assenyalant que sota el lema “A Terrassa la cultura no s’atura” “volem que tots siguin protagonistes de la cultura”.

En aquesta línia, el director del CAET, Pep Pla, ha volgut recordar que el 24 de març del 2015 el Teatre Principal celebrarà quatre anys, un teatre que segons Pla “és del poble i que tothom ha de trepitjar”. Pla, que ha definit la nova temporada com a “variada, de qualitat i de grans duels interpretatius”, pel què fa a la varietat, ha destacat que la missió del CAET és arribar a tots els habitants de la ciutat, i que cadascú trobi una obra que li agradi. Per això, ha explicat Pla, “presentem un ampli ventall de propostes”. I en relació a la qualitat, el director del CAET ha destacat la presència de grans espectacles i grans companyies a una programació que el públic “cada vegada demana de més qualitat”.

D’aquesta manera, el 17 de gener arriba al Teatre Principal “Llibert”, guanyadora de dos Premis Butaca 2014. Dirigida per Norbert Martínez, es tracta d’una tragèdia, que segons la seva autora, Gemma Brió, “té una forma totalment moderna. No hi ha sensibleria, hi ha humor en la tragèdia, i això si que és innovador”. Una peça que combinada amb la música de Mürfila és “un cant a la vida” en paraules de Tàtels Pérez, l’actriu que completa el repartiment.

El 25 de gener, Mercè Arànega i Anna Güell, dirigides per Magda Puyo, estrenen al Teatre Principal, la nova producció de Q-ars Teatre, Velvet Events i CAET, i que representa el primer duel interpretatiu de la temporada. En aquesta peça del britànic David Hare, s’explica l’encontre de dues dones en plena maduresa amb dues maneres completament diferents de veure i viure la vida, després de 25 anys de compartir un home –el marit d’una i l’amant de l’altre – quan aquest decideix deixar-les a les dues per fugir amb una joveneta. Un drama irònic i còmic en el qual, segona la directora Magda Puyo, “l’amor es converteix en el repte vital de les protagonistes”.

El 8 de febrer arriba el segon duel de la temporada amb “L’última trobada”, l’adaptació de Christopher Hampton de la novel·la homònima de Sándor Márai, dirigida i interpretada per Abel Folk. En aquesta obra, dos amics – Folk i Jordi Brau – es retroben 41 anys després en recerca de la veritat, i al llarg d’un sopar es descobriran tota mena de secrets, pors i desventures d’aquesta antiga amistat. Una peça que compta amb la col·laboració de Rosa Novell i que el mateix Brau defineix com “un text meravellós, una de les deu novel·les de la meva vida”.

El 22 de febrer a la Sala Maria Plans es podrà veure una de les dues propostes teneteres de la nova temporada, es tracta de “That’s the story of my life”, de Macarena Recuerda Shepherd. En aquest espectacle, Macarena realitza una pel·lícula artesanal en directe sobre una història d’amor, construïda a partir de l’ús d’artefactes usats en el cinema antic, retallables de còmics i la tècnica de l’stop motion. “Un àlbum de família, sense família i amb molt d’humor” segons la mateixa Macarena, que recomana l’espectacle a tots els públics.

L’1 de març el suspens aterrarà a l’escenari del Teatre Principal amb “La Ratonera”, un text d’Agatha Christie que té el rècord de ser la peça teatral amb més representacions ininterrompudes. Isabel Rocatti, una dels vuit actors del repartiment, ha explicat que més enllà del crim, del suspens, i de la intriga, la història intenta fer reflexionar sobre les relacions humanes, i “amb quina facilitat, en segons, una persona que coneixem i estimem, de sobte pot tornar-se un desconegut”.

A finals de març, concretament el 28 de març, es celebrarà al Teatre Alegria la segona edició del MART – Micro Arts Terrassa. Aquest projecte impulsat pel CAET, enguany presenta com a novetat l’exposició de les peces resultants del “Talle de cuina macrobiòtica” que el creador contemporani David Espinosa impartirà la setmana abans. Prenent com a base els elements que composen “l’equació del teatre”, segons Espinosa s’intentarà “generar dramatúrgia a partir de la llum i el so en contacte amb els cossos”, petites figures que composen l’elenc del seu espectacle “Mi gran obra”.

El 12 d’abril arribarà al Teatre Principal, la parella formada per Jordi Bosch i Jordi Boixaderas, que interpretaran “El crèdit”. Aquesta peça de Jordi Galceran és la tercera en la que participa Boixaderas que ha definit l’espectacle com a “una comèdia amb personatges reconeixibles, en una situació tancada, que amb l’ajuda dels personatges de fóra (…), amb especulacions, pretenen aconseguir un objectiu”. En aquest sentit, l’actor ha valorat “El crèdit” com una peça de gran “senzillesa formal amb un desenllaç final que es pretén que sigui desconcertant”.

El 19 d’abril el quart duel interpretatiu de la temporada trepitjarà l’escenari del Teatre Principal. Es tracta de l’espectacle “Prendre partit” de Ronald Harwood, en el qual un director d’orquestra – interpretat per Josep Maria Pou – ha decidit quedar-se a Alemanya un cop instaurat el règim nazi. Al llarg de l’obra el públic assisteix a les investigacions prèvies pel judici que durà a terme la Comissió Antinazi, un judici que involucra el públic com a testimoni des del primer minut, fins al darrer.

El 26 d’abril, Pep Pla presentarà una peça dirigida per ell mateix, “No res”, una adaptació lliure de l’obra de Janne Teller. Emmarcada dins de la programació tenetera, “No res” explica la història d’uns nens que intenten fer entendre al seu company de classe – que s’ha enfilat a una prunera per contemplar la vida, després de concloure que aquesta no tenia sentit – de que si que en té, i que val la pena de viure-la. Una peça prohibida al seu temps, que ara és lectura obligatòria.

Finalment, el 6 de juny, torna “Elixir” per tercer any consecutiu, amb un Festival Poètic que Rosa Boladeras i el seu equip han assegurat que presenta moltes novetats, i que pretenen “trencar ponts i traspassar fronteres, si és que la poesia mai n’ha tingut”.

Pel què fa a la programació familiar, la temporada de Xarxa Terrassa s’acabarà amb “La Bellla dorment” el proper 25 de gener; “La Sireneta”, el 22 de febrer; i “Tut-turutut la princesa!” el 8 de març.

Pep Pla ha volgut concloure la presentació anunciant un nou espai web del CAET, els nous abonaments teatrals, i l’activació de la venta d’entrades que es podran adquirir a través de Ticketea o bé a la Casa Soler i Palet.

Dossier de la programació del CAET de gener a juny del 2015

@anna_mestreseg

Switch to mobile version