Autor Societat
31 Desembre 2014 a 17:00

Els busos interurbans podran transportar bicicletes gratuïtament a partir de 2015

El nombre màxim serà de cinc a la bodega i dos al bus

Autobús // Imatge del web de Sarfa

Autobús // Imatge del web de Sarfa

Amb l’inici del 2015, els autobusos interurbans concessionats per la Generalitat de Catalunya podran transportar bicicletes de manera gratuïta. L’ordre, publicat ahir, entrarà en vigor a partir de demà. Així, el Departament de Territori i Sostenibilitat dóna resposta a una de les principals reivindicacions dels usuaris de bici.

Les bicicletes hauran d’anar a la bodega del vehicle, excepte quan es tracti de bicis plegables, que es podran transportar al mateix bus sempre i quan aquest admeti viatgers de peu. No obstant això, el nombre màxim de càrrega a cada vehicle queda limitat i només es  permetrà carregar-ne cinc a la bodega i dos als busos. A més a més, únicament s’admetran bicis que estiguin en un estat de neteja correcte.

Aquesta novetat s’inclou en l’ordre sobre tarifes del transport públic regular per carretera per a l’any 2015, que queden congelades.

Switch to mobile version