Autor Economia
4 Desembre 2014 a 12:30

La Cecot valora positivament l’augment d’afiliats a la Seguretat Social el mes de novembre

La patronal aposta per més flexibilització

Foto: Joan Murcia

Foto: Joan Murcia

Les dades dels Serveis Públics d’Ocupació corresponents al mes de novembre redueixen l’atur registrat en 14.688 persones en relació al mes anterior, xifrant el total en 4.512.116 (veure notícia). Segons la sèrie històrica, doncs, aquest comportament de l’atur és el millor que s’ha registrat en un mes de novembre des de l’any 2007. A més, el nombre d’afiliats a la Seguretat Social ha augmentat en 5.232 persones, situant la xifra total en 16.695.752 afiliats.

Des de la Cecot «destaquem com a positiu l’increment d’afiliats a la Seguretat Social en aquest mes de novembre així com el creixement interanual de la contractació indefinida a temps complert», afirma David Garrofé, secretari general de la Cecot. Les dades mostren una tendència que la situació s’està estabilitzant, malgrat que encara és incipient en el sector empresarial productiu associat. Quant a la destrucció d’ocupació, es comença a notar una lleugera millora de l’activitat en determinats sectors.

Però malgrat les dades positives d’aquest mes, la Cecot segueix insistint en la necessitat d’engegar mecanismes de flexibilització del mercat laboral, així com disminuir la pressió fiscal que suporten les empreses i abaixar les cotitzacions a la seguretat social – una demanda històrica del sector empresarial –, reduir traves burocràtiques, afavorir el crèdit, incentivar la inversió i fomentar l’activitat productiva i la iniciativa privada, cosa que permetria mantenir i generar ocupació, i així es produeixi la recuperació econòmica desitjada.

La Cecot, en aquest sentit, recorda la necessitat de rectificar la normativa, com ara la que es recull en el document de 51 mesures que afecten la competitivitat empresarial. Segons la patronal catalana, el Govern hauria de corregir aquesta normativa de cara l’any 2015 per tal d’ajudar a millorar la competitivitat empresarial.

Switch to mobile version