Autor Economia
14 Desembre 2014 a 10:30

La Confederació del Comerç de Catalunya s’adhereix al Centre de Reempresa

Un programa impulsat per la Fundació Cecot Innovació

Antoni Abad, president la Cecot; Felip Puig, conselller d'Empresa i Ocupació; i Pere Llorens, president de la Confederació de Comerç de Catalunya

Antoni Abad, president la Cecot; Felip Puig, conselller d’Empresa i Ocupació; i Pere Llorens, president de la Confederació de Comerç de Catalunya // Imatge del web de la Cecot

El passat divendres 12 de desembre es va celebrar la signatura del conveni d’adhesió de la Confederació del Comerç de Catalunya al programa Reempresa impulsat per la Fundació Cecot Innovació. L’acte va ser presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig.

Pere Llorens, president de la Confederació del Comerç de Catalunya, i Antoni Abad, president de la patronal Cecot, van formalitzar l’acte en el qual la principal associació de comerciants de Catalunya se suma a aquest programa que ofereix informació i assessorament a l’empresari que desitja cedir la seva empresa a una altra per tal que aquesta en continuï l’activitat.

La signatura d’aquest acord representa el compromís d’ambdues entitats en la col·laboració per implementar aquest programa de reemprenedoria, pel qual relacionen dues necessitats empresarials: d’una banda, la cerca de projectes per part d’emprenedors, i d’una altra, la continuïtat de negocis i empreses en risc de tancament.

Tant la Confederació com la Cecot, consideren que aquest programa és un mecanisme adequat que fomenta el creixement econòmic, i disposa dels instruments per implicar les institucions, per tal de coordinar-les i possibilitar la concentració de dades, informació i coneixement sobre el procés. Al mateix temps, també opinen que impulsa un nou model d’emprenedoria en el qual el nou emprenedor pren el testimoni d’una empresa ja existent, que compra en la seva totalitat per tal de continuar-ne l’activitat.

En l’acte de signatura, Felip Puig va destacar que aquest acord és “una aposta de continuïtat, de generar oportunitats de negoci i de coneixement, d’incorporar nous empresaris en el sector del comerç, que és un model d’èxit, i fer més forta l’economia catalana”.

Antoni Abad, per la seva banda, va apuntar que el “Reempresa” “és un programa d’oportunitats, pel venedor i pel qui compra, que actua com a motor econòmic i emocional, una eina que ajuda i acompanya als professionals, en aquest cas del sector del comerç a prendre decisions excepcionals”.

El president de la Confederació, Pere Llorens, va voler remarcar que amb aquest acord “s’aposta pel present i també pel futur empresarial de Catalunya, dotant al sector del comerç d’una eina que treballa per garantir la continuïtat dels botiguers”.

Des dels seus inicis l’any 2011, el Centre de Reempresa de Catalunya ha arribat a una mitjana de quatre re-empreses d’èxit per setmana, una xifra que ha comportat la continuïtat de 388 empreses, el manteniment de més de 1.300 lloc de treball, i una inversió induïda de 17.860.000 euros.

La signatura amb la Confederació permetrà reforçar la tasca del Centre de Reemrpesa en l’àmbit del comerç, fomentant la continuïtat de les empreses d’aquest sector, que són motor de molts pobles i ciutats arreu de Catalunya. Al mateix temps, les 300 associacions, gremis i entitats que formen part de la Confederació s’incorporaran automàticament a la xarxa del programa Reempresa.

Actualment de les 388 empreses d’èxit 115 són del sector del comerç, és a dir un 34%, i acumulen una inversió induïda de 5.908.652 euros. Cal destacar també que el 25% dels reemprenedors desitja reemprendre en el sector del comerç.

El programa Reempresa de la Fundació Cecot Innovació s’emmarca en la iniciativa Catalunya Emprèn del Deparatament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya encaixat dins la política orientada a l’empresa presentada el juliol passat pel Govern.

Switch to mobile version