Autor Societat
20 Desembre 2014 a 13:30

L’ajuntament de Vacarisses promou la contractació de persones desocupades

S’han aprovat les bases per concedir subvencions a empreses i autònoms que contractin aturats del municipi

Imatge del ple extraordinari

Imatge del ple extraordinari // Imatge cedida per l’Ajuntament de Vacarisses

El passat dijous, l’Ajuntament de Vacarisses va celebrar un ple extraordinari, per a l’aprovació definitiva de la concessió de subvencions a empreses i autònoms, amb seu social a Vacarisses, que contractin a persones desocupades del municipi. La proposta es va aprovar inicialment en la sessió extraordinària del 3 de novembre, però durant el termini d’informació pública, el grup municipal del PSC va presentar 4 al·legacions, de les quals se’n van estimar dues: un canvi en una expressió del títol de les bases, i l’exclusió d’una frase del text que feia referencia a la situació de vulnerabilitat dels possibles beneficiaris de les subvencions.

En canvi, es va desestimar una al·legació que sol·licitava la retirada de la data límit de les subvencions, el 30 de desembre de 2016. La Regidoria de Promoció Econòmica considera que “el termini de 2 anys per acollir-se a la convocatòria, donarà un marge de temporalitat adequat per avaluar el resultat d’aquesta política pública”.

El grup socialista va demanar flexibilitat pel que fa a la durada dels contractes, que les bases estableixin a temps complet, i una petició que la regidora Laura Sanchez havia expressat al ple anterior i va reiterar en aquesta sessió. “Estem d’acord amb les mesures per incentivar la producció, però pensem que un nou plantejament, podria ser prioritzar la contractació a temps complet, o donar l’opció de fer-ho a temps parcial”. La regidora de Promoció Econòmica, Eva Arambarri, va explicar que es desestimava per coherència, la resta d’iniciatives encaminades a promoure l’ocupació.

El PSC va votar en contra de l’aprovació definitiva de la proposta, igual que el grup municipal d’ERC. El regidor republicà, Antoni Masana, va argumentar la seva votació, explicant que estan d’acord amb les 4 esmenes socialistes, perquè creuen que milloren la proposta, i que per això, no entenen per què l’equip de govern no les accepta. La resta de grups, CiU i PP van excusar la seva absència del ple extraordinari.

Switch to mobile version