Autor Economia
23 Desembre 2014 a 09:00

L’economia catalana augmenta l’activitat un 1’5%

L’augment, interanual, s’ha produït al tercer trimestre

Oficinistes treballant

Oficinistes treballant // Imatge del web Finanzas.com

El producte interior brut (PIB) de Catalunya ha registrat un augment de l’activitat en un 1’5% interanual al tercer trimestre d’aquest any. La variació intersemestral registrada és del 0’3%.

Aquest fet implica quatre trimestres consecutius de creixement interanual. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el conjunt de l’economia catalana creix a causa de la variació positiva de la demanda interna (increment del 2,0%), atès que la contribució del saldo exterior és negativa (-0,4 punts percentuals). Al tercer trimestre, la taxa interanual del PIB de Catalunya ha sigut una dècima inferior a l’espanyola, i idèntica al creixement mitjà del conjunt de la Unió Europea (UE-28).

Respecte a la producció de béns i serveis a Catalunya, ha augmentat un 0,3%, variació dues dècimes inferior a la del conjunt de l’Estat. Quant a l’agregat de la UE-28, el seu producte ha experimentat un augment intertrimestral del 0,3%. Per tant, el tercer trimestre del 2014 Catalunya creix al mateix ritme que el conjunt de la Unió Europea, tant en termes interanuals com intertrimestrals.

Switch to mobile version