Autor Societat
20 Desembre 2014 a 15:30

L’estimació per danys de la ventada s’enfila al 1,5 milions

Els arbres caiguts, principal preocupació

Arbres caiguts a l'escola President Salvans

Arbres caiguts a l’escola President Salvans // Foto: Mari Carmen Ayala

Terrassa, com a municipi de Catalunya més afectat per la ventada del 9 de desembre, continua en guàrdia per tractar de respondre al repte plantejat pel temporal de tints tràgics. Si en un primer moment, les estimacions efectuades sobre el terreny donaven una xifra d’1 milió d’euros, amb el pas dels dies i a la vista dels desperfectes la quantitat de danys se situa gairebé en els 1,5 milions, només al casc urbà.

A l’entorn natural, però, els arbres caiguts es compten per milers. Com ja s’havia anunciat, la fusta dels arbres caiguts es destinarà a la producció de biomassa, en el marc del projecte Boscos del Vallès, impulsat pel Consell Comarcal per a fer rendible l’extracció de fusta del bosc, ajudant a la neteja i a la prevenció d’incendis forestals.

En la trama urbana, la reposició del arbrat suposa la major partida estimada, al voltant de mig milió d’euros. També són importants les estimacions en danys produïts en els àmbits de l’habitatge, l’ensenyament, l’esport i la mobilitat. A la via pública hi estan treballant 168 persones en tasques de neteja i reparació, entre personal municipal i d’empreses contractades. En vuit dies, el servei telefònic d’informació 010 ha rebut 561 trucades, i el punt d’atenció de la plaça Didó ha atès fins a 132 visites.

L’informe sobre la caiguda del mur de l’avinguda Jaume I, que va causar la mort a dues persones, estarà llest al febrer, segons totes les previsions, donada la complexitat que requereix la seva elaboració. De moment, l’Ajuntament ha ordenat a la propietat de la finca que acabi d’enderrocar el mur i que restableixi les tanques perimetrals del solar, a més de dur a terme un estudi del conjunt per garantir la seguretat en tot moment.

Switch to mobile version