Autor Societat
6 Desembre 2014 a 11:30

Millora dels accessos al Parc de Vallparadís

Renovació en quatre punts i instal•lació de jocs infantils

Obres de millora als accessos del Parc de Vallparadís

Obres de millora als accessos del Parc de Vallparadís // Foto cedida Ajuntament de Terrassa

L’Ajuntament de Terrassa ha donat a conèixer un comunicat en què detalla les obres de millora que s’efectuen i s’efectuaran properament en el recinte del Parc de Vallparadís. Des de dimecres passat, s’està procedint a realitzar obres de condicionament als accessos del Passeig del Vint-i-dos de Juliol, el carrer d’Urquinaona, el carrer de Pearson i el carrer de Wilson.

Les obres de renovació afecten els trams d’escales deteriorats pel pas del temps, amb l’ús i la climatologia. Des d’ara, les escales seran de fusta de pi silvestre nòrdic, tractada ecològicament d’acord amb la normativa de la Unió Europea, i amb totes les garanties de sostenibilitat. Així mateix, es refarà la zona de petjada amb formigó, per comptes de l’actual paviment de sauló, cosa que evitarà els bassals en cas de pluja.

També s’actuarà en la reconstrucció dels replans, igualment amb formigó, i dotats amb malla per a una resistència més eficaç. La superfície de les noves rampes graonades i dels replans d’accés al parc es remataran amb un acabat de sulfat de ferro, a la recerca de la seguretat, perquè així s’evitaran els lliscaments o entrebancs.

En l’escala del carrer del Doctor Pearson s’hi construirà un tram de canal de recollida d’aigües, que anirà connectat amb la xarxa de clavegueram, i un petit mur de contenció. Pel que respecta a l’escala d’accés al des del carrer de Wilson, les obres suposaran la retirada de tres arbrets.

Els treballs s’han adjudicat a l’empresa Infraestructures Serveis Obres Vallès, S.L., per un import de 51.762,09 euros (IVA inclòs) i es preveu una durada de sis setmanes. Per a més endavant, està previst que comencin les obres d’arranjament i instal•lació de jocs infantils al Parc de Vallparadís, per millorar-ne la seguretat i adaptar-les a la normativa vigent. Es substituiran les tanques velles per d’altres de fusta de pi tractada, es restituiran les zones de sorrals, s’instal•laran jocs nous i es procedirà a la col•locació de rètols informatius.

Switch to mobile version