Autor Societat
12 Desembre 2014 a 12:00

STOP PUJADES denuncia la intenció encoberta de privatitzar el transport públic

La baixada de preu de la T-10, per la pressió popular

Imatge cedida per Stop Pujades

Imatge cedida per Stop Pujades

STOP PUJADES considera que la decisió de reduir les tarifes de la T-10 anunciada fa uns dies, fruit d’un pacte entre CiU i PSC, és una treva per a l’aplicació de la T-Mobilitat, una operació, segons la plataforma, de privatització i encariment del transport. És per això que STOP PUJADES segueix reclamant les tarifes de l’any 2013 en tots els títols i zones, com a pas previ del debat social sobre el transport públic.

La plataforma considera que tot avenç cap a les tarifes de 2013 suposa una victòria de la gent del carrer, fruit de les mobilitzacions populars realitzades durant l’any 2014. Les negociacions entre CiU i PSC són circumstancials, ja que es tracta d’un any electoral; tal com recorda STOP PUJADES, aquests dos partits han contribuït a l’augment tarifari del transport píublic en els seus governs municipals, situant-se clarament d’esquenes a la mobilització popular.

A més, en l’anunci de la rebaixa només es va esmentar el preu de la T-10 d’una zona, amb la qual cosa es crea un greuge comparatiu amb la resta de zones, que amb el sistema actual es troben ja molt penalitzades. STOP PUJADES, en aquest sentit, segueix exigint la rebaixa de tots els títols i totes les zones tarifàries. Si es consuma el nou preu de la T-10, que és el títol més usat, serà la primera vegada que es redueix en 15 anys, tot i la situació financera crítica que, segons l’ATM, impedia fer cap rebaixa substancial.

La plataforma considera que el gest de la congelació tarifària, i la rebaixa de la T-10 d’una zona, és només una treva pde implantar la T-Mobilitat, una operació que consisteix en adjudicar, a dit, la gestió del transport públic a CaixaBank, que lidera el refinançament del deute del transport. Per ara, es desconeix quines tarifes i zonificació s’implementaran amb la privatització de bona part del sector.

Finalment, STOP PUJADES insisteix en seguir treballant per aconseguir tornar a les tarifes de l’any 2013, un pas previ a què s’iniciï la negociació social per assolir un transport públic a preus populars. En aquest sentit, la pataforma va anunciar que, durant el primer semestre del 2015, tindrà lloc el 1r Congrés de Defensa del Transport Públic, en què es fixaran les bases del transport públic que volem.

Switch to mobile version