Autor Societat
12 Gener 2015 a 17:15

Baixada del Pi a Matadepera

Inici de les Festes de Sant Sebastià

La Baixada del Pi a Matadepera, dissabte a la nit

La Baixada del Pi a Matadepera, dissabte a la nit // Imatge web Ajuntament Matadepera

Primer cap de setmana de festes a Matadepera, a l’entorn del Pi, amb la baixada de dissabte i la plantada de diumenge. Sense oblidar el sopar de dissabte al lloc de trobada tradicional, el bosc de la Pedrera de l’Angelet, on s’hi van encendre focs i hi va haver l’acostumat ambient de festa. A les 10 de la nit, tres petards avisaven de l’inici de la baixada del pi fins a la plaça de Cal Baldiró, amb el recorregut tradicional: Gaietà Vallès, Sant Miquel, Jaume Español, Plaça Sant Jordi (amb volta sencera inclosa), Sant Llorenç, Sant Joan, Carretera de Terrassa, Sant Isidre i final a la plaça.

Enguany, es va estrenar una marxa, composició del mestre Sergi Cuenca, que va ser interpretada en arribar el pi a la plaça. La gatzara va continuar fins a la matinada amb el DJ matadeperenc Joan Galix JR. El bon temps va acompanyar la festa, i com que el pi era més lleuger (només 950 quilos) que l’any passat es va retornar al mètode tradicional de recolzar-lo sobre travesses de fusta, durant la baixada, sense haver de fer servir forques. A Matadepera Televisió es pot veure el vídeo de resum de la Baixada.

I diumenge, i ja de bon matí, a les 9, a la Plaça de Cal Baldiró, es va procedir a escorçar el pi, amb la destral catalana, tal com es feia abans, per tal que quedés a punt per ser plantat i en condicions per ser grimpat la setmana vinent. Després, a les 12, es va efectuar la Plantada, feta a mà, amb un nou sistema més segur. L’acte va comptar amb l’organització de la Colla del Pi. I amb la baixada i la plantada les Festes de Sant Sebastià només han fet que començar. Fins al dia 19 continuaran els actes, amb jocs, teatre, xerrades, cercaviles, música, activitats infantils, el Concurs de Grimpaires, els Tastets i molt més.

Switch to mobile version