Autor Ensenyament
16 Gener 2015 a 11:15

CaixaForum estrena en primícia el documental “Camí a l’Escola”

L’Obra Social “la Caixa” ha col·laborat en la seva realització

El documental tracta sobre dificultats dels nens per accedir a l'escola // Imatge cedida per La Caixa

El documental tracta sobre dificultats dels nens per accedir a l’escola // Imatge cedida per La Caixa

CaixaForum Barcelona va estrenar ahir a la tarda en primícia el documental “Camí a l’escola” dirigit pel Pascal Plisson, un treball guanyador dels premis César 2014 en la seva categoria i que narra les vicissituds que tres nens i una nena de llocs remots del món viuen cada dia per arribar a les seves escoles.

El documental arriba a CaixaForum Barcelona després d’atreure a França a més d’un milió i mig d’espectadors i obtenir un gran èxit en altres països europeus. A la resta de l’Estat la pel·lícula s’estrenarà el 23 de gener, arribant a cent sales de tot el país.

La realització d’aquest documental ha comptat amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, ferma en el compromís que manté amb l’educació a Espanya, de les principals fons i ens de l’Organització de les Nacions Unides (ONU), dedicats a la infància i la cultura, Unicef i Unesco.

Les històries dels tres nens Jackson (11 anys, Kenia), en Carlitos (11 anys, Argentina), en Samuel (13 anys, l’Índia) i una nena, la Zahira (12 anys, Marroc) commouen pels reptes tan dispars que han de superar per accedir a l’educació: la distància, la discapacitat i la discriminació, encara que a tots ells els uneix un voluntat ferma d’aprendre.

El documental “Camí a l’escola” forma part d’un projecte educatiu i social més ampli que vol conscienciar sobre la importància de l’educació per a les generacions futures, i també contribuir que hi puguin accedir tots els nens i nenes del planeta. En aquest sentit, l’estrena de l’obra va anar precedida d’una exposició fotogràfica titulada Camins a l’escola. 18 històries de superació que inclou els testimonis de joves de 13 països diferents.

Al nostre país “Camí a l’escola” forma part d’un projecte pedagògic orientat als alumnes d’entre 6 i 16 anys per generar un debat sobre les qüestions que aborda la pel·lícula, com el descobriment de noves cultures, la importància de l’educació, la solidaritat o la no-discriminació per raó de sexe.

Tota la recaptació de la venda del DVD de la pel·lícula a Espanya anirà destinada a l’Unicef-Comitè Espanyol, mentre que l’ONG Sur le Chemin de l’École, creada pels productors francesos del documental, contribuirà per garantir l’educació dels quatre protagonistes de “Camí a l’escola”.

Switch to mobile version