Autor Economia
1 Gener 2015 a 18:00

Cecot Formació impulsa seminaris de facturació electrònica

Al gener, obligatori presentar factures electròniques a l’administració pública

 

Sessió del seminari de Facturació Electrònica

Sessió del seminari de Facturació Electrònica // Foto cedida Fundació Cecot Formació

La Fundació Cecot Formació, com a entitat col•laboradora del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb prop de 10.000 alumnes formats i 950 accions formatives realitzades durant l’any, s’ha proposat dur a terme una acció de formació que no pot ser de més actualitat. I així ja s’han realitzat, amb gran èxit, quatre edicions del seminari de Facturació Electrònica, que tindran continuació al gener amb dues més.

A partir del gener de 2015 totes les factures adreçades a les Administracions Públiques s’hauran d’entregar, obligatòriament, en format electrònic. Per tant, com destaca Eulàlia Martínez, directora de Cecot Formació, en impartir aquests seminaris es posa de manifest un dels principals objectius de la fundació, que és avançar-se a les necessitats de les empreses, acompanyar-les en els canvis i ajudar-les a millorar.

Assumpta Planas, experta en temes financers i comptables i formadora dels seminaris de Facturació Electrònica, afegeix que és important conèixer la nova normativa, ja que en un termini aproximat de dos mesos s’haurà d’aplicar i caldrà revisar el programa de facturació i els procediments d’emissió de factures.

En principi, les empreses que hauran d’entregar factures electròniques en els seus tractes amb l’administració pública són les societats mercantils de capital (anònimes o limitades), persones jurídiques estrangeres, establiments permanents d’entitats no residents, Unions Temporals d’Empreses i Agrupacions d’Interès Econòmic que hagin de facturar béns o serveis prestats a les administracions púbiques, sempre que la factura tingui un import superior a 5.000 euros.

També aquelles empreses del sector privat que siguin prestadores de serveis, independentment de la seva mida i volum anual d’operacions, sempre que els seus clients hagin sol•licitat rebre la factura electrònica (ja siguin particulars o empreses) o aquells clients qui hagin acceptat la seva recepció de la factura electrònicament. Així mateix, les empreses privades de determinades activitats, quan la contractació del bé o servei ha estat realitzada per mitjans electrònics, tan si els seus clients ho han sol•licitat com si no. És el cas de les agències de viatges, serveis de transport i comerç al detall.

A banda dels casos ja indicats, en què és obligatòria la facturació electrònica, el requeriment també afectarà a les empreses que vulguin canviar voluntàriament de la factura en paper a l’electrònica.

Switch to mobile version