Autor Societat
30 Gener 2015 a 16:30

Dilluns comença el Mes de la Pau

Amb un programa de 16 activitats diverses

El Mes de la Pau es celebrarà durant tot el mes de febrer i té una programació de 16 activitats diverses

El Mes de la Pau es celebrarà durant tot el mes de febrer i té una programació de 16 activitats diverses // Imatge cedida per l’Ajuntament de Terrassa

Per segon any consecutiu, la ciutat de Terrassa celebrarà el Mes de la Pau durant tot el mes febrer; una iniciativa impulsada des de la regidoria de Solidaritat i Cooperació en col·laboració amb la BCT Xarxa, la xarxa municipal de biblioteques públiques de Terrassa.

El Mes de la Pau s’inicia el 30 de gener, data anual de la celebració del Dia Escolar de la No Violència i la Pau, que alhora coincideix amb l’aniversari de la mort de l’activista a favor dels drets humans Mahatma Gandhi, amb l’objectiu de poder recordar la seva tasca en pro del pacifisme.

El programa, composat per 16 activitats, conté diverses exposicions, tallers pedagògics, sessions de contes infantils, i dues conferències entre les quals cal destacar la que pronunciarà el director de la Fundació per la Pau, Jordi Armadans el proper 12 de febrer a la Biblioteca Central de Terrassa sota el títol: “Desarmament, per fer possible la pau i els drets humans”. Un cicle que es completarà amb la mostra de llibres sobre aquesta temàtica.

La intenció d’aquestes activitats és sensibilitzar el públic de les biblioteques sobre la cultura de la pau així com la difusió dels valors de l’educació per la pau, la solidaritat i el respecte als drets humans.

El cicle començarà el proper dilluns 2 de febrer amb la inauguració de l’exposició: “Seriosament… 25 arguments per la Pau”, a càrrec de la Fundació per la Pau. Aquesta exposició es podrà visitar fins al 14 de febrer a la Biblioteca Central de Terrassa. D’altra banda, del 2 al 14 de febrer, la Biblioteca del Districte 6 acollirà l’exposició: “Els conflictes armats. La pau dibuixada”, a càrrec de l’Escola de Cultura per al Pau. Finalment, també la setmana que ve, es celebrarà el taller “Pau, Paz, Peace, Paix…” adreçat a infants d’entre 8 a 12 anys a les instal·lacions de al Biblioteca del Districte 2.

Switch to mobile version