Autor Sanitat
13 Gener 2015 a 11:00

El Comitè d’Empresa del CST convoca a la premsa per expressar la seva protesta

Ha decidit no acceptar cap acord que contempli retallades

Hospital de Terrassa // Foto: Joan Murcia

El Comitè d’Empresa del CST ha convocat una roda de premsa // Foto: Joan Murcia

El Comitè d’Empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST), ha convocat a la premsa pel proper dijous 15 de gener a les 12 hores al Hall de l’Hospital de Terrassa, coincidint amb la primera concentració de protesta per reivindicar la defensa de la sanitat pública i el rebuig frontal a uns pressupostos clarament insuficients.

En aquest sentit, i davant de les condicions laborals i retributives que s’estan proposant des de la Direcció del CST en les negociacions que van començar el passat mes de desembre, el Comitè ha decidit no acceptar cap acord ni pacte que pugui implicar un empitjorament de la qualitat assistencial. Aquesta negativa anirà acompanyada d’una sèrie de mobilitzacions consistents en una concentració diària a les 12 del migdia des del proper dijous en la qual es llegirà un Manifest en el que es demanen suports explícits de sindicats, partits polítics i organitzacions d’usuaris.

El Comitè del CST ha engegat contactes per tal que, a través dels sindicats que representen, la protesta es pugui estendre a la resta de la sanitat concertada i a tota la sanitat en general, i implicar a partits polítics i organitzacions d’usuaris i defensa de la sanitat pública.

Una situació insostenible

Segons el Comitè del CST s’ha arribat a aquesta situació de protesta perquè la sanitat concertada, amb més de 60 centres d’hospitalització d’aguts i CAP’s, s’està ofegant. Per aquest 2015 es volen aplicar els mateixos pressupostos que l’any passat, quan al 2014 es va obligar als centres a fer més activitat programada pel mateix preu, però amb dos condicionats més: l’IVA que ha passat del 10 al 21%, i l’increment dels preus dels productes com l’electricitat, el material fungible o els nous tractaments farmacològics.

Aquesta realitat fa que les direccions dels centres busquin reduir despeses, essent la partida de personal la més utilitzada. En el cas concret del CST, respecte al pressupost del 2014, implicaria afegir a les reduccions de l’any passat una retallada de tres milions d’euros entre rebaixes salarials i acomiadaments, més un altre milió d’euros que es retallarien d’altres partides de personal. Totes aquestes retallades afectarien, directa o indirectament, a la qualitat del servei assistencial.

Switch to mobile version