Autor Sanitat
29 Gener 2015 a 12:00

El comitè d’empresa del CST visita l’Ajuntament de Rubí

El CST gestiona els CAP’s Anton de Borja i Sant Genís de Rubí

alcaldessa rubi

L’alcaldessa de Rubí va rebre al comitè d’empresa del CST // Imatge cedida per l’Ajuntament de Rubí

El Comitè d’empresa del Consorci Sanitari de Terrassa (CST) va visitar el passat dimarts l’Ajuntament de Rubí per informar de primera mà a l’alcaldessa, Carme García, i a la regidora de Salut, Belén Meneses, de les seves reivindicacions i fer-les extensius els perjudicis que els estan ocasionant les retallades pressupostàries per part del Govern català i el greuge comparatiu que estan patint respecte a altres centres similars de l’entorn.

Un cop escoltades les explicacions dels representants del comitè d’empresa, l’alcaldessa els va transmetre el suport de l’Ajuntament a les seves demandes i també els va anunciar que en el proper ple es presentarà una moció en aquest sentit per a la seva aprovació.

Aquesta problemàtica està afectant directament al municipi de Rubí, ja que el CST és l’organisme que gestiona els centres d’atenció primària (CAP) Anton de Borja i Sant Genís de Rubí, que durant aquest mes de gener estan realitzant aturades diàries en contra de les retallades.

La representació del comitè d’empresa també va explicar a l’alcaldessa i la regidora de Salut que els pressupostos de la Generalitat per aquest 2015 perpetuen la situació de precarietat del Consorci, ja que segons els representats sindicals l’augment del 0,37% que es contempla no arriba ni per cobrir la despesa prevista, sobretot si es té en compte la pujada de l’IVA sanitari.

A més, les van recordar que els treballadors del CST ja han acceptat en dues ocasions rebaixar el seu sou, i en aquest sentit, li van advertir que si es materialitzen les noves retallades previstes en el Pressupost, es posarà en risc la qualitat assistencial dels centres gestionats per aquest organisme.

Switch to mobile version