Autor Societat
24 Gener 2015 a 11:30

El Consorci de Residus recull més d’un milió de càpsules al 2014

El número de kg recollits gairebé s’ha duplicat en relació al 2013

Logo del Consorci de Gestió de residus

Logo del Consorci de Gestió de residus

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental va recollir durant el passat 2014 un total d’1.240.000 càpsules a les 17 deixalleries de la comarca. De les càpsules recollides, un 37% són de plàstic i un 63%, d’alumini. El número de kg recollits ha sigut de 7.445, gairebé el doble en relació a l’any 2013.

La comarca del Vallès Occidental funciona amb un sistema de reciclatge per a les càpsules monodosi de begudes, com per exemple, les de cafè o les de infusions. Aquest sistema va ser implantat pel Consorci a mitjans de setembre de 2013 a les diverses deixalleries municipals de la comarca, situades a Castellar del Vallès, Matadepera, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Rubí, Sabadell, SantLlorenç Savall, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, Terrassa, Vacarisses i Viladecavalls. Els ciutadans porten les càpsules d’alumini i plàstic a la seva deixalleria més propera i les dipositen en uns contenidors específics, ja que aquests residus no es poden llençar al contenidor groc o dels envasos.

El sistema es va crear gràcies al Consorci i els diversos ajuntaments de la comarca, a més d’un acord amb l’empresa Nestlé i les seves filials Nespresso i Dolce Gusto. La recollida de les càpsules les porta a terme l’empresa d’inserció socio-laboral CIPO, que s’encarrega de traslladar els residus en uns punts d’acumulació. Un cop allà, Nestlé gestiona les càpsules i es fa càrrec del seu trasllat a les diferents plantes de reciclatge. El resultat és el seu reciclatge i l’obtenció d’un compost de qualitat a partir del marro del seu interior.

Switch to mobile version