Autor Ensenyament
13 Gener 2015 a 16:00

El CPNL es proposa estrenar el 2015 millorant l’ús del català

Ho fa sota el lema “Connecta’t al català”

Extensió de la llengua catalana

Extensió de la llengua catalana // Imatge del web Wikimedia Commons (Foto: Ebrenc)

El (CPNL) ha convidat a començar l’any 2015 amb un bon propòsit: millorar les competències en l’ús del català. Amb el lema “Connecta’t al català” ha ampliat l’oferta de cursos cobrint un ampli ventall: des dels cursos per iniciar-se en l’aprenentatge de l’idioma fins a grups de conversa.

Els cursos, que s’ofereixen en 22 centres de Normalització Lingüística i 146 punts d’atenció del CPNL, estan orientats a satisfer una demanda diversa. Per una banda, tots els cursos presencials i a distància en els successius nivells, des dels més elementals fins a l’obtenció del C2, equivalent a l’excel·lència comunicativa en català. Cadascun d’ells permet a qui els cursa aconseguir el certificat d’assistència, sempre que l’assistència hagi estat superior al 75% de les classes. Per altra banda, s’ofereixen, també, altres cursos i formacions: específics per a sectors professionals; cursos d’escriure per comunicar; aspectes gramaticals concrets; reforç d’ortografia; pronunciació; etc. En aquest sentit, els cursos tenen també l’objectiu d’ajudar les persones que s’hi inscriuen a ser més competitives en l’entorn laboral.

Amb aquesta finalitat, doncs, el CPNL ha desenvolupat cursos a mida per a sectors empresarials específics, com: “Català per als negocis”, “Curs d’atenció al públic”, “Català d’urgència al supermercat”, “Sessions de lingüística per als sectors mèdic i sanitari” o “Sessions puntuals de terminologia per a arquitectes”.

El Consorci per a la Normalització Lingüística ofereix, per altra banda, diferents modalitats d’aprenentatge del català amb l’objectiu que els alumnes puguin comptabilitzar la feina i els estudis. Així, a l’oferta ja existent de cursos presencials que agrupen els continguts de tots els nivells, s’hi sumen els cursos semipresencials i en línia. El Consorci també organitza un gran nombre d’activitats culturals perquè els alumnes pugin posar en pràctica els seus aprenentatges, compartir experiències i ampliar els seus coneixements de la cultura catalana.

Els cursos que imparteix el CPNL es basen en els programes de llengua catalana de la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya. Els certificats de nivell expedits pel CPNL són equivalents als certificats de la DGPL i tenen una correspondència amb els nivells del Marc Europeu Comú de Referència (MECR).

El Consorci per a la Normalització Lingüística, integrat per la Generalitat de Catalunya i per diversos ens locals, és una institució pública dedicada a la formació i dinamització lingüística i que impulsa la cohesió social a través del foment de la llengua catalana.

Switch to mobile version