Autor Ensenyament
10 Gener 2015 a 13:00

Els centres catalans ja poden participar al Mobile Learning Awards

Es premien iniciatives educatives que utilitzen tecnologies

Congrés del Mobile Learning Awards

Congrés del Mobile Learning Awards // Imatge extreta de Premsa.gencat.cat

Els centres educatius de Catalunya ja poden participar al Mobile Learning Awards, un concurs en el que es premien les iniciatives educatives a través de dispositius mòbils i que s’emmarca dins del programa mSchools. La preinscripció al concurs, que enguany celebra la seva tercera edició, ja està oberta. El certamen, adreçat principalment a estudiants de centres públics i concertats de Catalunya, està organitzat per la Fundació Barcelona Mobile World Capital amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta edició es presenta amb la categoria de Mobile History Map (MHM) com a novetat. Aquest projecte pioner serveix per geolocalitzar sobre un mapa interactiu llocs d’interès a prop del centre educatiu. El MHM s’ha implantat aquest curs als centres educatius catalans i és utilitzat per alumnes, professors i institucions per tal de documentar i crear conjuntament continguts sobre el seu entorn mitjançant l’ús de la tecnologia mòbil. El principal objectiu del concurs és el de promoure el coneixement i l’ús dels dispositius mòbils en tasques educatives. Al concurs hi poden participar centres i docents que imparteixin infantil, primària, secundària, batxillerat, formació professional, ensenyament d’idiomes, ensenyaments artístics i educació d’adults, segons les categories. El termini de presentació finalitza el proper 9 de febrer.

En aquesta edició, hi ha tres tipologies de concursos; el Mobile History Map (els centres poden presentar les propostes d’un o de diversos grups, formats per un docent i un equip d’alumnes. Les propostes de cada grup consisteixen en 3 aportacions complertes, formades per text, imatges, vídeo i àudio, i en un mínim de tres idiomes dels previstos per l’app MHM), les Experiències educatives amb dispositius mòbils dins de l’escola (els professors participants donaran a conèixer la seva experiència amb una presentació multimèdia que descrigui el procés de disseny, desenvolupament i avaluació. És necessari que les propostes siguin inèdites i gestades dins del centre), i les Micronarracions audiovisuals (els centres docents donaran a conèixer les seves propostes concretades en una narració que proposi un espot promocional del centre, en format de vídeo, on es visualitzi com es fan servir els dispositius a l’aula. L’ha de desenvolupar un grup de treball format per 1 docent responsable i 5 alumnes).

Els guardons dependran del concurs i la categoria que representen. Alguns dels principals premis són les aules robòtiques Lego WeDo Scratch per a 24 alumnes, impressores 3D, un Kano kit, tablets Samsung pels docents i tours guiats pel Mobile World Congress 2015.

Switch to mobile version