Autor Societat
19 Gener 2015 a 15:30

Èric Riba, guanyador dels grimpaires dissabte a Matadepera

Les Festes de Sant Sebastià finalitzen avui

Èric Riba, el grimpaire gruanyador, a punt de tocar el pi a les festes de Sant Sebastià de Matadepera

Èric Riba, el grimpaire gruanyador, a punt de tocar el pi a les festes de Sant Sebastià de Matadepera // Foto: Joan Murcia

Les Festes de Sant Sebastià, que finalitzen avui dilluns 19 de gener, van celebrar el matí del dissabte un dels seus plats forts: el Concurs de Grimpaires, que es realitza des del 1975 i amb agilitat, tècnica i experiència tothom busca el mateix: el pernil, que s’ha emportat el primer classificat de cada categoria. El guanyador d’enguany va ser l’ Èric Riba, que va tocar el el pi en només 18 segons.

El concurs començava les 10 del matí, i ja a les 12 del migdia va tenir  els primers guanyadors infantils: la Maria Amat Ventayol, que va resultar la més ràpida, seguida d’Àlex Fernàndez, i Joana Puente.

Tot seguit, es van celebrar les grimpades de la resta de categories, acabant amb els millors grimpaires dels anys anteriors. Els guanyadors han estat:

 • · En la categoria masculina:
  • Èric Riba amb 18 segons
  • Miqui Mas, amb 21 segons i 90 centèsimes
  • Xavi Jurado amb 36 segons
 • · En la categoria femenina;
  • – Jéssica Garcia amb 1 minut, 17 segons i 40 centèsimes
  • – Montse Mollet, amb 2 minuts, 24 segons i 30 centèsimes
  • – Núria Nieto amb 2 minuts, 46 segons i 70 centèsimes

Exhibició d’Halterofília al Gimnàs Municipal

Una altra de les activitats que va tenir lloc  dissabte passat en les Festes de Sant Sebastià va ser la que va organitzar el Club Halterofília  Matadepera, amb una exhibició del seu esport en el seu vessant més vistós.

Hi va haver un fuet de premi per a tots els a tots els participants i premi, a càrrec de la mateixa Germandat, als que van fer la millor marca masculina i femenina. A l’acte també es va fer un reconeixement, per part del club, a la trajectòria de Sebastià Paredes.

Cercavila de les festes de Sant Sebastià a Matadepera

Cercavila de les festes de Sant Sebastià a Matadepera // Foto: Joan Murcia

Les Festes tornen a unir el sacre i el profà

Les Festes de Sant Sebastià van celebrar el matí d’ahir diumenge dues de les convocatòries que recorden alhora l’element religiós i profà de la nostra cultura:

 • –  d’una banda, l’ofici solemne que es va celebrar a les 11 hores a la Parròquia de Sant Joan, a la que li va seguir la Processió i  el Cercavila pels carrers del poble
 • –  de l’altra, els actes al voltant del pi, glorificació pagana de la natura, amb el Ball de l’Arbre, les Sardanes, i el Ball del Tortell

En Peret de Ca n’Arnella, president honorífic

Una de les novetats introduïdes al programa de les Festes de Sant Sebastià d’aquest 2015 ha estat el nomenament del Primer President Honorífíc de l’entitat, que va tenir lloc la tarda d’ahir diumenge en el ja tradicional Concert de Sant Sebastià i que va recaure en la figura d’en Peret de Ca n’Arnella.

L’elecció havia de recaure en algú amb què s’hagués distingit per la llarga i fidel a l’entitat, i les seves funcions seran representar, justament, aquesta mateixa entitat de manera oficial en els compromisos anuals. També es va fer un homenatge als peladors habituals del pi durant tants anys: Pau Soler, Joaquim Sanjuan i Vicenç Ponte. I a Gabriel Rusiñol a títol pòstum.

Darrers actes de les Festes de Sant Sebastià

Infants durant la festa dels grimpaires de Sant Sebastià a Matadepera

Infants durant la festa dels grimpaires de Sant Sebastià a Matadepera // Foto: Joan Murcia

Després de deu dies d’actes, les Festes de Sant Sebastià enllesteixen avui dilluns el programa d’aquest any.

A les 12 del migdia ha tingut lloc un aperitiu musical pels avis al Casal de la Gent Gran.

A les 17h, al pavelló,  se celebrarà l’espectacle infantil “Hansel i Gretel .

Els últims actes tindran lloc al vespre:

 • –  Missa de Difunts, a les 19.30 hores, Església de Sant Joan
 • –  Retirada del Pi a les 20.30 hores, Plaça de Cal Baldiró
 • –  Torrades a la Plaça a continuació, Plaça de Cal Baldiró
Switch to mobile version