Autor Política
24 Gener 2015 a 09:30

ICV Terrassa farà campanya per la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica

El grup municipal ICV-EUiA seguirà treballant la qüestió al Ple

Imatge cedida per ICV Terrassa

Imatge cedida per ICV Terrassa

ICV de Terrassa, en el marc de la campanya de suport a la Iniciativa Legislativa Popular contra els desnonaments i contra la pobresa energègica promoguda per diverses entitats i organitzacions socials – l’Observatori DESC, PAH i Aliança contra la Pobresa Energètica – ha elaborat un seguit d’accions de promoció i conscienciació per tal de recolzar activament aquesta iniciativa social. Des de la formació ecosocialista, així, es col refermar el desig que la campanya per la recollida de signatures sigui tot un èxit, i que les instàncies parlamentaries no tinguin més remei que escoltar i legislar en favor de les persones, i no dels interessos privats.

ICV s’ha adherit de forma activa a la campanya de recollida de signatures per la ILP, i pretén ser un actiu de conscienciació i promoció de la mateixa a la ciutat de Terrassa, on ja es van aconseguir nombroses signatures al llarg de la jornada d’àgora del col·lectiu Iaioflautes, el passat 10 de gener (veure notícia). Així, la formació local continuarà la seva campanya de difusió i suport durant les properes setmanes, recollint més signatures i explicant als ciutadans la necessitat de legislar a Catalunya per garantir que tothom al nostre país pugui disposar d’un mínim vital per la seva subsistència energètica i per acabar amb la xacra dels desnonaments, que representen encara un major patiment social a la vida de les persones que tenen dificultats per pagar unes hipoteques que, en la majoria dels casos, contenen clàusules abusives.

L’executiva local d’ICV obrirà la seva seu tots els dimecres a la tarda, a partir del 4 de febrer, per tal de donar a la ciutadania l’oportunitat de participar i donar suport mitjançant la signatura de la ILP, i contribuir, d’aquesta manera, a portar la veu del poble al Parlament de Catalunya. També han comunicat que faran un seguit de paradetes informatives i de recollida de signatures durant tot aquest període, i que ubicaran a diversos barris i espais públics de la ciutat per tal que tothom de Terrassa tingui l’opció de signar.

En l’actual context marcat per la crisi, les polítiques d’austeritat i les retallades imposades a les classes populars estan provocant un important creixement de la pobresa i l’exclusió social entre els sectors socials de les nostres ciutats, que es veu agreujada per les dificultats per part d’un gran nombre de persones per manteir el seu habitatge o per poder fer front al cost del preu desorbitat que estableixen les empreses energètiques. És per això que ICV creu necessari que el principal objectiu de les institucions sigui garantir la cohesió social i el nivell de vida digne de les persones, sense deixar ningú enrere, i que tothom pugui assolir uns mínims vitals per subsistir amb dignitat, que ningú es quedi sense sostre, i que es garanteixin uns mínims vitals d’aigua, llum i gas.

A més del suport a aquesta ILP, des del grup municipal d’ICV-EUiA al Govern municipal de l’Ajuntament de Terrassa, s’han promogut d’acord amb el marc competencial i les possibilitats pressupostàries de l’Ajuntament iniciatives i mesures per pal·liar la situació d’emergència social que afecta a moltes famílies egarenques, i també s’ha emplaçat a les administracions amb competències al respecte a abordar aquesta problemàtica amb efectivitat. La formació ecosocialista s’ha compromès a continuar treballant amb aquests objectius, i a impulsar al proper Ple municipal un posicionament de l’Ajuntament de Terrassa recolzant aquesta ILP i les mesures que proposa.

Switch to mobile version