Autor Política
16 Gener 2015 a 16:00

La Diputació reitera el suport als municipis afectats per les ventades

Ho ha fet el seu president, Salvador Esteve

Presentació del Catàleg de Serveis 2015

Presentació del Catàleg de Serveis 2015 // Imatge cedida per la Diputació de Barcelona (Foto: Òscar Ferrer)

Salvador Esteve, president de la Diputació de Barcelona, ha reiterat el compromís de la Diputació en suport dels municipis que es van veure afectats per les ventades del passat mes de desembre. Ho ha fet amb la implantació d’un protocol d’actuació durant la roda de premsa prèvia a la presentació del Catàleg de Serveis 2015 a Terrassa.

Durant la trobada, Salvador Esteve va explicar que els tècnics de la Diputació estan acabant de recopilar tota la informació i les dades relacionades amb les destrosses produïdes per les ventades. El president també va aprofitar la compareixença per anunciar que la Diputació de Barcelona està treballant en un nou pla social per lluitar contra l’atur i alhora ajudar, mitjançant beques menjador, a aquells pares que ho necessitin.

A l’acte també hi van assistir els tres primers vicepresidents de la Diputació de Barcelona, Mireia Solsona, Mercè Conesa i Joaquim Ferrer, el diputat delegat d’Hisenda, Recursos Interns i Noves Tecnologies, Carles Rossinyol, i la presidenta del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Pepita Pedraza.

En la roda de premsa, s’ha presentat el nou Catàleg de Serveis 2015. Aquest catàleg té un pressupost de 54.5 MEUR, el 80% del qual està destinat a programes locals d’atenció a les persones i foment de l’ocupació. Concretament, el catàleg té 214 recursos que es posen a disposició dels ajuntaments distribuïts en diversos àmbits: atenció a les persones, desenvolupament econòmic local, recursos interns i noves tecnologies, presidència i territori i sostenibilitat. Aquestes xifres suposen la reiteració de la Diputació en el compromís per suplir la manca de finançament dels governs locals.

Dels recursos estipulats al catàleg, 111 són de caràcter tècnic (52% de la oferta). Aquest àmbit de recursos inclou la redacció de plans i projectes en diferents matèries i el desenvolupament d’eines informàtiques de les institucions locals. La resta de recursos són econòmics (60) i materials (43), representant un 28 i 20% de la oferta respectivament.

Pel que fa a les novetats, cal destacar la Línia específica de suport al petit municipi, un projecte que té l’objectiu d’oferir assistència reforçada als municipis més petits que necessiten suport ajustat a les seves característiques. Tot això s’inclou al Catàleg de Serveis 2015, que a més recull i inclou un conjunt de recursos adreçats a municipis de fins a 1.000 habitants.

A partir de la presentació del catàleg i de l’oferta que s’hi presenta, les entitats i els ajuntaments locals presentaran les corresponents sol·licituds per tal d’optar als diferents recursos. El termini finalitzarà el 20 de gener de 2015 per als recursos i ajuts econòmics, tècnics i materials.

Switch to mobile version