Autor Societat
4 Gener 2015 a 15:00

La Generalitat presenta la campanya Apilo XII

La campanya busca fomentar la recollida de piles i acumuladors

Cartell de la campanya

Cartell de la campanya // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

La Generalitat de Catalunya ha presentat la nova campanya Apilo XII, que fomenta la recollida de piles i acumuladors. La imatge de la campanya està basada en un coet, que porta les piles al planeta Reciclatge. La nau, un contenidor de cartró, es repartirà a gran part dels supermercats de Catalunya, els quals el regalaran als clients quan comprin piles noves. A més, aquest cap de setmana i el vinent també s’encartarà aquest contenidor als principals diaris per dipositar les piles esgotades a les llars abans de dur-les a un punt de recollida.

A l’àmbit escolar, també es preveu la realització d’un concurs de recollida de piles entre les escoles que s’inscriguin en la campanya, el repartiment d’un contenidor específic pel concurs, la realització de xerrades formatives a 100 centres i l’elaboració de materials de divulgació, com el Conte de l’Apilo XII. El principal objectiu de la campanya és donar a conèixer als ciutadans els punts de recollida de piles usades, que sumen més de 10.000 a tot el territori, molt propers als seus domicilis. La Campanya, que contempla diferents accions adreçades a la ciutadania, les escoles i els punts de venda, està finançada íntegrament pels sistemes integrats de gestió ECOPILAS, ERP (European Recycling Platform), UNIBAT i ECOLEC. A més, les accions dirigides als establiments comercials compten amb el suport del CEDAC i de la Asociación Nacional de Grandes Empresas de Distribución (ANGED).

Degut a l’increment de la venda de piles al voltant del 40% durant les dates de Nadal, la Generalitat ha engegat aquesta campanya. A Catalunya es consumeixen cada any gairebé 2 milions de quilos de piles, dels que es recull únicament el 34%. A nivell europeu, l’objectiu de recollida per al 2015 es situa en el 45%. L’any passat es van recollir a Catalunya 655 tones d’aquests residus, que es van gestionar de manera adequada per reduir-ne l’impacte ambiental i per aprofitar recursos. A les instal·lacions de tractament de piles es recuperen els materials valuosos que contenen i es tornen a posar en circulació com a matèria base per a la producció de nous productes. Si es llencen les piles i bateries al contenidor del rebuig, es posa en perill el medi ambient i es malbaraten uns recursos escassos.

Switch to mobile version