Autor Societat
4 Gener 2015 a 17:15

La mortalitat a les carreteres catalanes s’ha reduït un 17,6% el 2014

Hi ha hagut 30 víctimes mortals menys que el 2013

Ramon Espadaler, Conseller d'Interor

Ramon Espadaler, Conseller d’Interor // Imatge cedida pel Departament d’Interior

Aquest divendres al matí es va presentar el Balanç de Sinistralitat del 2014 a les carreteres catalanes. El conseller d’Interior, Ramon Espadaler, va destacar que Catalunya ha registrat una reducció de la mortalitat del 17,6% respecte el 2013”.

Aquesta reducció representa 30 víctimes mortals menys, passant de 170 persones mortes el 2013 a 140 el 2014. Respecte l’any de referència, el 2010, el nombre de morts per accident de trànsit s’ha vist reduït en 106 víctimes a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Per la seva banda, Barcelona i Girona han estat les demarcacions que presenten una reducció més forta.

Altrament, l’any 2014 es va tancar amb 23 caps de setmana sense morts en carretera i la sinistralitat en dies feiners s’ha reduït un 27,93%. Pel que fa a les víctimes motoristes, hi ha hagut una reducció del 21%.

Durant la presentació del balanç, Espadaler va atribuir aquest descens a “el seny i la prudència que han demostrat tots els usuaris de la via pública” i als “esforços i la feina feta per tots els servidors públics en la lluita per reduir la sinistralitat”.

D’altra banda, tot i els bons resultats obtinguts, el conseller ha insistit que Interior continuarà treballant per seguir rebaixant la xifra de víctimes mortals, així com per reduir les distraccions al volant, que s’ha erigit com la primera causa de sinistralitat del 2014, per davant de l’excés de velocitat i el consum d’alcohol o drogues.

“Comptem amb un model català de seguretat viària propi que està donant que està donant uns resultats positius“, assegurava Espadaler. Catalunya ha iniciat aquest 2015 essent l’únic lloc on l’organisme competent en matèria de trànsit proporciona educació viària des de primària fins a edats avançades.

Pel que fa als projectes i objectius futurs del departament, s’enfocaran esforços en rebaixar els accidents de trànsit en dies feiners i entre el col·lectiu de persones d’edat avançada. A més, des d’Interior es buscarà que hi hagi un decrement de la sinistralitat amb presència de psicofàrmacs.

Switch to mobile version