Autor Política
16 Gener 2015 a 15:30

La regidoria de Medi Ambient presenta el pla de treball per al 2015

La prioritat serà complir amb els darrers compromisos del mandat

Arbres caiguts a l'escola President Salvans

Una de les tasques serà la retirada dels arbres caiguts per la ventada // Foto: Mari Carmen Ayala

Dimecres es va informar dels treballs realitzats per les diferents comissions, les Taules de l’Anella Verda, de Residus i d’Energia en el Consell Municipal de Medi Ambient presidit per la regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, Eva Herrero. L’aspecte més destacat de la sessió va ser la presentació d’una memòria de la Taula de l’Energia que apuntaven la necessitat de revisar la planificació i l’estratègia que els municipis europeus tenen en relació a la reducció d’emissions de CO2 en el marc d’un nou model energètic.

Posteriorment es va debatre també el pressupost i el pla de treball de la regidoria pel 2015, que té com a principal objectiu complir amb els darrers compromisos del Pla de Mandat, dels que destaquen la continuació de la tramitació dels documents del Pla de l’Anella Verda i l’aprovació del Pla de gestió i d’ordenança d’ús públic d’aquest espai, la propera aprovació del Pla de millora de la qualitat de l’aire, i la finalització dels treballs per a la redacció del Pla local de prevenció i gestió de residus. També s’haurà de portar a terme la liquidació de la concessió del servei d’abastament d’aigua a finals de l’any 2016 i el model de gestió posterior.

En aquest sentit, es va anunciar que el proper mes de març, el Consell Municipal de Medi Ambient farà una sessió per fer balanç de tota la feina fet i de les conclusions.

La darrera part de la sessió es va dedicar a la presentació i posterior debat sobre l’informe d’afectació de l’Anella Verda –l’entorn natural de la ciutat-, per les ventades del passat 9 de desembre. L’informe va destacar que arran de la ventada, s’hauran de retirar de l’entorn natural de la ciutat més de 108.000 arbres i que aquesta acció, que tindrà un cost aproximat de 880.000 euros, es tindrà que fer abans que comenci la campanya de prevenció d’incendis del proper estiu.

Switch to mobile version