Autor Cultura
19 Gener 2015 a 12:00

L’Auditori Municipal de Terrassa estrenarà el festival BarnaSants

Serà el pròxim 24 de gener

Participants del Festival BarnaSants

Participants del Festival BarnaSants // J. M. Morales

L’Auditori Municipal de Terrassa acollirà el proper 24 de gener l’espectacle L’Ovidi, poema sense acabar, inauguració del festival BarnaSants. L’obra, concebuda pel guitarrista Toti Soler, és una al·lusió metafòrica, segons el propi autor, al títol del poema de Salvat-Papasseit, poema al qual l’Ovidi Montllor i en Toti van posar veu i música junts i per separat.

El BarnaSants, definit com un Festival de Cançó d’autor, celebra el 20è aniversari amb dos mesos i mig d’actuacions, recordant Ovidi Montllor quan es compleixen 20 anys també de la seva mort. El festival busca retre-li un homenatge, per això, enguany es congreguen més d’un centenar de cantats i intèrprets que volen emfatitzar l’ús de la paraula, el poble i els drets socials. BarnaSants pretén fer una crida a l’inconformisme dels artistes i espectadors davant la situació politico-social del país.

El festival, que tindrà lloc del 24 de gener fins al 14 d’abril, comptarà amb actuacions de grups i artistes catalans com Cesk Freixas, Sanjosex, Maria del Mar Bonet, etc., però també acollirà artistes d’arreu del món, és el cas de Ángel Petisme, Paco Ibáñez, Alejo Garcia, o Victor Salvatti. BarnaSants arriba aquest any a 29 sales de Catalunya, el País Valencià i les Illes Balears amb l’objectiu de convertir-se en l’esdeveniment de referència arreu dels Països Catalans.

Com és habitual, un cop es conclogui el festival, el jurat concedirà el premi al Millor Concert. A més, també s’entregaran els premis a l’Activisme Cultural i de Reconeixement a la trajectòria.

Switch to mobile version