Autor Entitats
13 Gener 2015 a 12:30

L’Obra Social “La Caixa” destina 20.000 euros a la Fundació Prodis de Terrassa

Reforma i adapta tres cambres de bany de la Residència Serra de l’Obac

La Fundació Prodis i l’Obra Social La Caixa després d’haver signat el conveni

La Fundació Prodis i l’Obra Social La Caixa després d’haver signat el conveni // Imatge cedida per La Caixa

L’Obra Social La Caixa ha destinat 20.000 euros a la Fundació Prodis per a la reforma i adaptació de tres cambres de bany de la Llar Residència Serra de l’Obac. El projecte vol donar resposta a les necessitats de les 18 persones que s’hi atenen, millorant la qualitat de vida dels residents, i preservar i incrementar la seva autonomia en les activitats de la vida diària. Amb l’adaptació dels banys s’evitaran caigudes i lesions.

Els professionals que hi treballen garanteixen una correcta ergonomia i prevenció de riscos laborals, evitant desplaçaments innecessaris. Si es busquen uns recorreguts més senzills, es facilitarà la feina als treballadors, i els residents estalviaran esforços.

L’acte de signatura del conveni s’ha firmat a Terrassa, i la presidenta de la Fundació Prodis, Mercè Balcells i Mundet, ha destacat que “la Fundació Prodis té una experiència de 20 anys en la gestió de les llars residencials per a persones amb discapacitat intel·lectual, paràlisi cerebral o malaltia mental. Actualment gestionem 6 llars residencials i atenem a 79 persones discapacitades”.

La delegada general de Barcelona Província de Caixa Banc, Xus Català, ha destacat que la prioritat actual de l’Obra Social la Caixa és retornar a la societat una part dels beneficis, fent reals els valors de l’entitat: lideratge, confiança i compromís social.

La Llar Residència Serra de l’Obac ha anat adaptant amb el temps les instal·lacions per poder atendre persones amb mobilitat reduïda. De les 18 persones que hi habiten, 9 presenten problemes que els impedeix deambular i ajudar en les transferències més bàsiques. Hi ha persones que tenen un nivell de dependència molt elevat.

Amb el pas dels anys, els residents s’han fet més grans i necessiten més suport en el moment de les dutxes i higienes, per això s’adaptaran els nous lavabos, per eliminar les barreres arquitectòniques de les banyeres i dels rentamans, i facilitar unes accions, que abans podien ser dificultoses o perilloses.

Switch to mobile version