Autor Política
13 Gener 2015 a 12:15

Podem Terrassa presenta el seu model polític i organizatiu

L’assemblea extraordinària se celebrarà el 7 de febrer

 roda de Premsa de Podem Terrassa amb Aníbal Garzón al centre

Moment de la roda de Premsa de dilluns de Podem Terrassa, amb Aníbal Garzón al centre // Imatge cedida per Podem Terrassa

Aníbal Garzón és el nou Secretari General de Podem Terrassa, i, junt amb 16 persones més, que han estat escollides a les eleccions primàries de manera telemàtica per uns 2000 afiliats, formen l’equip que es presenta en una candidatura unitària sota el nom “Clar que Podem Terrassa”.

Dins el projecte polític i organitzatiu per a Podem Terrassa els pròxims tres anys -que cal aclarir que no és el mateix que programa municipal- hi destaquen tres línies essencials de treball, presentades ahir en roda de premsa:

 1. L’aposta favorable cap a una confluència política d’unitat popular entre ciutadans i organitzacions polítiques i socials de la ciutat de Terrassa. Un projecte de sumes de les majories que si finalment és aprovat per l’assemblea extraordinària que serà celebrada el pròxim 7 de febrer definirà el camí electoral i el rol institucional de Podem durant els anys vinents.
 2. L’estratègia de Podem per apostar per una democràcia participativa on les assemblees de barri decideixin l’horitzó polític de l’organització. Assemblees que ajudaran a elaborar programa polític municipal i a donar poder a la ciutadania, perquè siguin els mateixos ciutadans els actors polítics que exerceixi pressió a les estructures democràtiques en benefici comú
 3. Podem Terrassa no se centrarà només en l’ horitzó municipalista sinó que la seva agenda estarà dirigida també a un treball a favor d’aconseguir espais de canvi en les estructures del Vallés Occidental, Catalunya i l’Estat Espanyol. Terrassa, com a quarta ciutat més poblada de Catalunya, és una ciutat estratègica i per això el seu vot també té impacte més enllà d’esferes locals.

El projecte organitzatiu del nou Consell Ciutadà, complint les directrius i consells de Podem central, es basarà, en un principi, en 11 eixos en els quals es distribuiran els 16 consellers i conselleres. Els eixos són:

 1. estratègia i campanya
 2. anàlisi social i polític, anticorrupció, justícia i gestió pública
 3. extensió territorial
 4. societat civil i moviments socials
 5. organització i participació
 6. premsa i xarxes
 7. dona i igualtat
 8. joventut
 9. economia
 10. ecologia i medi ambient
 11. finançament i transparència

Aquests eixos del Consell Ciutadà estaran alhora conformats per grups de treball que la ciutadania i membres del cercle de Podem Terrassa aniran formant segons les necessitats, interessos i motivacions.

I, més enllà de les seves funcions organitzatives, com a garant executiu de Podem Terrassa, el Consell Ciutadà té el paper de ser l’organisme que reculli les demandes socials i polítiques de Terrassa durant aquests tres anys, i també té la labor d’ajudar, alhora, a coordinar totes les labors dels grups de treball que es vagin creant de manera pels ciutadans del cercle del partit.

Switch to mobile version