Autor Societat
22 Gener 2015 a 16:00

Una jove de Castellar entre els guanyadors del concurs “Piula contra la violència masclista”

Rebran els guardons en un acte a la seu del CCVO

Cartell de la segona edició del concurs "Piula contra la violència masclista"

Cartell de la segona edició del concurs “Piula contra la violència masclista”

Aquesta setmana s’han fet públics els guanyadors de la segona edició del concurs Piula contra la violència masclista, convocat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental (CCVO) per sensibilitzar el jovent contra la violència masclista. Quatre joves de Polinyà, Castellar del Vallès i Rubí han resultat ser els premiats, i properament rebran els guardons en un acte oficial a la seu del Consell.

En aquesta edició 158 persones han participat al concurs, fent piulades des de Viladecavalls, Polinyà, Castellbisbal, Castellar, Barberà, Montcada, Ripollet, Cerdanyola, Polinyà, Rubí, Sant Cugat, Sabadell Terrassa i, ja fora del Vallès, Montmeló.

Les piulades guanyadores de la categoria júnior (14-17 anys) són:

1)     “La violència és més a prop del què sembla. Actua” (Marc Misas, 15 anys, Polinyà).

2)     “Viure sense violència és viure sense diferències” (Denisse Martin, 16 anys, Polinyà).

I en la categoria sènior (18-30 anys), les piulades guanyadores són:

1)     “Tu, la protagonista de la teva vida. Lliure, la teva millor versió” (Alba Gangonells, 26 anys, Castellar del Vallès).

2)     “Perquè no es tracta de buscar la persona que et completa, sinó aquelles persones amb qui avançar de la mà” (AIna Alegre, 23 anys, Rubí).

El concurs Piula contra la violència masclista el va posar en marxa el Consell Comarcal l’octubre de 2014 amb la finalitat de sensibilitzar el jovent, també per mitjà de les xarxes socials. A través de les dues línies principals d’actuació, el concurs i la realització de tallers en instituts, el Consell vol promoure el diàleg, les relacions igualitàries i la mobilització entorn el 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista.

Els tallers als instituts treballen la construcció d’estereotips de gènere, que genera iniquitat i violència masclista, les implicacions de la desigualtat en les relacions de parella, o els mites de l’amor romàntic. El nivell s’adapta a l’edat dels alumnes. En aquesta edició 574 estudiants han participat dels 24 tallers que s’han fet en 6 instituts de 6 municipis de la comarca.

Switch to mobile version