Autor Societat
14 Febrer 2015 a 18:00

Alpify crea una app de geolocalització

Va dirigida als ciutadans en situació d’emergència o auxili

Exemples de l'app Alpify

Exemples de l’app Alpify // Imatge extreta d’Evassion.es

Alpify ha desenvolupat una aplicació mòbil gratuïta de geolocalització dirigida a ciutadans en situacions d’emergència o auxili. També ha creat un panell de gestió perquè els serveis d’emergència del 112 puguin veure la posició exacta de la persona que ha sol·licitat ajuda o que es troba desapareguda.

L’usuari de l’app pot fer una alerta de rescat i assenyalar la seva posició GPS només prement el botó d’emergència. També pot activar-se sense necessitat de prémer el seu botó, la qual cosa permet al 112 conèixer la posició d’un desaparegut, si així ho sol·licitessin els cossos de seguretat.

Actualment, gairebé sis milions de ciutadans espanyols tenen accés a aquesta aplicació associada al número de telèfon 112, que dóna assistència al ciutadà davant qualsevol tipus d’emergència sanitària, d’extinció d’incendis i salvament o seguretat. Més concretament, els ciutadans de les comunitats d’Aragó, Cantàbria, Euskadi, La Rioja i també d’Extremadura, l’última en incorporar-se, poden gaudir de l’app. El principal motiu pel qual no totes les comunitats poden accedir a l’aplicació és perquè a Espanya, els 112 depenen orgànicament de cada comunitat autònoma.

Fins a la implementació de l’aplicació Alpify no existia cap sistema fiable de localització com a acompanyament a les trucades als serveis d’emergències. L’app d’emergència Alpify te uns 70.000 usuaris registrats a Espanya. A més, funciona a Andorra i a algunes estacions d’esquí d’Europa, com Grandvalira, Vallnord, Pyrénées 2000, Saint Lary, Font Romeu, Courchevel, La Leñas i algunes a Kazakstán i Turquia.

Switch to mobile version