Autor Societat
22 Febrer 2015 a 14:00

El 14,5% de la població de Catalunya és estrangera

A Espanya és del 10,7%

Catalunya // Imatge del Wikimedia Commons

Catalunya // Imatge del Wikimedia Commons

Segons xifres de l’any 2014, la població estrangera que resideix a Catalunya és d’1.089214 persones, el que representa el 14,5% de la població catalana, mentre que a Espanya és del 10,7%. L’Institut d’Estadística de Catalunya declara que el nombre d’estrangers s’ha reduït un 6% respecte al 2013, afectant a totes les comarques, però en les que més s’ha reduït són l’Alta Ribagorça, la Val d’Aran i la Cerdanya.

Les variacions de població estrangera estan afectades per la intensitat dels fluxos d’entrada i sortida de la migració exterior, per l’evolució del creixement vegetatiu d’aquests col·lectius i pel procés de naturalització. Fa dos anys, el Ministeri de Treball i Seguretat Social va comptabilitzar 73.468 estrangers que resideixen a Catalunya, i que havien obtingut la nacionalitat espanyola. El 62,6% d’aquests estrangers provenen d’Amèrica del Sud i Central.

El nombre d’habitants estrangers segons el continent de procedència també s’ha vist modificat en l’últim any. La població d’origen europeu representa un terç de la població estranger, sent la més nombrosa. El segueixen la procedent d’Àfrica, amb un 28,2%, i els americans, amb 26,7%. En menor quantitat també hi ha la població asiàtica.

Respecte a l’any anterior, la major disminució d’habitants estrangers són provinents del continent americà, en gran part per la pèrdua de població provinent d’Amèrica del Sud. El nombre decreix en 36.002 persones, el que representa la meitat de la variació anual de la població estrangera.

Switch to mobile version