Autor Esports
15 Febrer 2015 a 15:00

El Circuit de Catalunya compleix 25 anys com a Gran Premi de Fórmula 1

La primera cursa va tenir lloc el 29 de setembre de 1991

Nigel Mansell, Alain Prost i Riccardo Patrese van conformar el primer podi del Circuit

Nigel Mansell, Alain Prost i Riccardo Patrese van conformar el primer podi del Circuit // Imatge cedida pel Circuit de Barcelona – Catalunya

Alain Prost, Michael Schumacher, Jacques Villenueve, Fernando Alonso, Sebastian Vettel o Lewis Hamilton són alguns dels noms que han pujat a l’esglaó més alt del podi del Circuit de Barcelona – Catalunya. El proper 10 de maig de 2015, el traçat de Montmeló complirà 25 Grans Premis de Fórmula 1 consecutius des del seu naixement.

El 29 de setembre de 1991, 19 dies després de la inauguració de les instal·lacions, el Circuit va acollir la primera cursa de F1 de la seva història. Nigel Mansell, campió del món l’any 1992, va tenir l’honor de ser el primer vencedor i Alain Prost i Riccardo Patrese van completar el podi.

Així doncs, en motiu del 25è Gran Premi consecutiu al Circuit de Catalunya, l’organització prepararà una sèrie d’activitats especials per celebrar aquesta efemèride, a l’abast de molt pocs. Els actes commemoratius començaran a Barcelona la setmana prèvia a la prova d’enguany, amb el Passeig de Gràcia com a eix central.

En el decurs dels quatre dies de Gran Premi – del 7 al 10 de maig – es continuarà la festa d’aniversari fent partícips de la fita històrica als assistents. A més, el cap de setmana de la cursa coincideix amb el Saló Internacional de l’Automòbil de Barcelona, on també hi haurà activitats específiques per a l’ocasió.

Els espectadors amb entrada pel Gran Premi podran gaudir de 14 dies de Fórmula 1. Vuit dies de test de pretemporada (del 19 al 22 de febrer i del 26 de febrer a l’1 de març), quatre dies de prova i dos més de test posteriors (12 i 13 de maig). Aquest fet converteix al Circuit en el traçat amb més dies dedicats a aquest esport del món.

Altrament, aquells aficionats que encara no hagin adquirit les seves entrades, tenen temps fins el 27 de febrer per a comprar-les amb un 10% de descompte, al web del Circuit de Barcelona – Catalunya o a les taquilles els dies de Formula One Test Days. Els abonats i els menors de 12 anys tenen accés gratuït els 14 dies.

Switch to mobile version