Autor Entitats
15 Febrer 2015 a 14:00

El conseller Vila aposta per la mobilitat sostenible i el transport públic

La T-Mobilitat s’instaurarà l’any 2016

El conseller Vila amb els validadores // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller Vila amb els validadores // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha anunciat que l’aposta del Govern per una mobilitat sostenible i un bon servei de transport públic s’ha de finançar correctament. Les futures lleis d’adaptació i mitigació del canvi climàtic aconseguiran que la mobilitat privada contribueixi al finançament del transport públic.

El conseller Vila creu que “si el Govern de Catalunya aposta per una mobilitat i un transport públic sostenible, la mobilitat privada que sigui contaminant, haurà de ser gravada d’alguna manera”. Santi Vila remarca que les dues iniciatives legislatives sintonitzen amb els països més avançats, i que per això compten amb el consens de tots els grups parlamentaris. Amb aquestes mesures, es creu que Catalunya creixerà i es consolidarà un bon sistema de transport públic, un dret fonamental de qualsevol societat avançada.

També s’ha parlat de la T-Mobilitat, que substituirà tota la gamma actual de títols, que progressivament s’instaurarà en algunes corones de Catalunya, fins al 2018 quan les cobreixi totes. Aquest projecte es va adjudicar per 58,1 milions d’euros a l’empresa SocMobilitat, formada per altres empreses com CaixaBank, Fujitsu, Indra i Moventia. Des de finals del 2014, s’està duent a terme el procés d’implantació dels equipaments i sistemes necessaris per al seu funcionament, en l’ATM de l’àrea de Barcelona.

La targeta de la T-Mobilitat s’adaptarà a cada usuari, permeten calcular el preu del transport públic de manera personalitzada, tenint en compte el grau d’ús del sistema i les característiques personals que donen dret a les bonificacions. Serà una única targeta, independentment de les zones que es recorrin i els modes de transport. A Barcelona, se substituiran 80 títols integrats de transport per una sola targeta. Pel que fa al pagament, es podrà fer a través d’Internet, pel mòbil o usant un sistema de post pagament.

Per aconseguir-ho, s’han implantat 14.000 terminals d’interacció amb l’usuari noves, com controls d’accessos, màquines de venda i recarrega, consoles de conductor o validadores embarcades, entre d’altres.

Switch to mobile version