Autor Política
6 Febrer 2015 a 14:30

El jutge Santiago Vidal i ERC van omplir el Cinema Catalunya de Terrassa

‘Una Constitució per a la República Catalana’

Santiago Vidal durant la presentació als Cinemes Catalunya de Terrassa // Imatge del twitter d'ERC Terrassa

Santiago Vidal durant la presentació als Cinemes Catalunya de Terrassa // Imatge del twitter d’ERC Terrassa

El passat dimarts, 3 de febrer, el partit Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a Terrassa, va fer omplir el Cinema Catalunya amb l’acte Una Constitució per a la República Catalana”, amb Santiago Vidal, jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona i membre de Jutges per la Democràcia.

El candidat a l’alcaldia per ERC Terrassa, Isaac Albert, va iniciar  l’acte presentant el jutge Vidal “amb orgull cap a un home que estima el que fa i desitja, com nosaltres, una República Catalana”. Durant l’acte, Albert va destacar els moments polítics que viu el país, posant en relleu que “aquest any 2015 votarem la independència i Terrassa no s’ho pot mirar com un actor secundari. Hem de participar del moment que viu el país”.

El jutge Santiago Vidal va exposar els punts més importants del document que està elaborant junt amb d’altres 10 juristes: Catalunya no tindria exèrcit però sí que tindria forces de seguretat; la limitació dels mandats presidencials; les càmeres representatives; el sistema de diputats; l’ordenació territorial i administrativa; els idiomes que serien oficials,…

Aquesta proposta, que és consultable al web unanovaconstitucio.cat, està oberta a rebre les aportacions i esmenes de la ciutadania. El jutge també va parlar dels dos altres textos que s’estan preparant en aquests moments per altres grups, i que espera serveixin per confluir i fer de base per a la Constitució Catalana en un futur, que des d’ERC s’espera no molt llunyà. El text s’ha inspirat en constitucions existents com ara les de Suïssa, Dinamarca, Islàndia i Noruega.

L’acte també va servir perquè Santiago Vidal expliqués a l’audiència els tràmits, accions legals i tempos que serien necessaris en cas que es proclamés la independència de Catalunya, objectiu que el jutge va situar per l’11 de setembre de 2017.

Vidal va explicar durant l’acte com és de necessari exposar el cas de Catalunya en l’àmbit internacional, i especialment en l’àmbit de la Unió Europea; i tanmateix, seguir totes les passes legals que siguin necessàries, tot essent, abans que res, radicalment democràtics, per tal d’aconseguir el reconeixement internacional que ratificaria, un cop fetes les eleccions,  el desig per part dels republicans d’esdevenir un estat.

Switch to mobile version