Autor Societat
19 Febrer 2015 a 16:30

El Ministeri de Foment reprendrà les obres del Quart Cinturó

El tram entre Olesa i Viladecavalls està aturat des de fa un any

tram b40

El tram afectat per les obres del Quart Cinturó // Imatge cedida per la Generalitat de Catalunya

El Conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va exposar ahir els acords a que el Departament i el Ministeri de Foment han arribat per impulsar tot un conjunt d’infraestructures estratègiques ferroviàries i viàries, algunes de les quals, a més, permeten la connexió amb instal·lacions portuàries i aeroportuàries. Corresponen a actuacions, doncs, d’un alt retorn econòmic i social.

Entre tots els acord presentats destaca un que perquè el Ministeri de Foment reprengui en les pròximes setmanes les obres del Quart Cinturó entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls (6,5 quilòmetres), una actuació molt reclamada per la Generalitat i els municipis del Vallès Occidental. La inalització de les obres, aturades des de fa anys, permetrà posar en valor l’obra construïda i potenciar l’ús dels trams en servei (8 km), corresponents als extrems del Quart Cinturó, infrautilitzats perquè no poden complir encara plenament la seva funcionalitat.

Aquest projecte a més, impulsarà la redacció d’un nou estudi informatiu del tram Terrassa-Sabadell aquesta primavera, a partir del traçat ja previst pel Ministeri de Foment entre Terrassa i Sabadell, amb les modificacions proposades per la Generalitat i el territori.

Aquestes modificacions tenen com a objectiu millorar enllaços, minimitzar impactes paisatgístics i afectacions a l’espai agrícola i forestal, mantenir la continuïtat de camins i millorar els encreuaments amb la xarxa viària. L’actuació ha de resoldre diverses disfuncions a la xarxa viària de l’entorn i descongestionar les principals carreteres de la comarca (C-58, B-124, N-150) i de vials urbans de Terrassa i de Sabadell i donar sortides més directes a altres poblacions.

A més d’aquesta actuació, el conseller va anunciar altres projectes, com la del desdoblament de la l’R3 i el Pla d’actuacions prioritàries de Rodalies de Catalunya; l’Alta Velocitat de l’Aeroport de Girona; els accessos ferroviaris al port de Barcelona; el nou tren llançadora a l’Aeroport; el corredor del Mediterrani; la millora de la seguretat viària a l’N-240 i l’N-340; el desdoblament de l’N-II a Girona; i el desdoblament de l’R3 en tres trams prioritaris perquè millori la freqüència de pas de trens de dos a quatre trens per hora.

Switch to mobile version