Autor Societat
4 Febrer 2015 a 12:00

Humana va recollir més de 22 tones de roba a Terrassa

Els contenidors dipositats a la ciutat van ajudar al procés

Classificació de les peces tèxtils

Classificació de les peces tèxtils // Imatge cedida per Humana

La ONGD Humana Fundación Pueblo para Pueblo va recollir un total de 22.069 kg de roba i calçat usats a la ciutat de Terrassa durant el 2014. La recollida es va fer mitjançant contenidors dipositats per tot el municipi. Amb aquest reciclatge i reutilització es contribueix a la protecció del medi ambient, a més d’afavorir un model de consum responsable i atorgar una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador per a ser incinerat.

Mariana Franzon, responsable de la Recollida a Catalunya, va declarar que estem molt agraïts als veïns perquè diàriament expressen la seva solidaritat amb la donació de roba i contribueixen, d’aquesta manera, a la protecció del medi ambient”. La recollida de roba és un servei gratuït per al municipi i significa un estalvi important en les despeses de recollida i eliminació de residus urbans. Qualsevol ciutadà pot quantificar la seva aportació al medi ambient en dipositar una bossa de roba usada al contenidor mitjançant la calculadora de l’entitat Aeress, una eina que permet introduir-hi el número de peces a reutilitzar i la seva traducció en emissió de CO2 evitat. Les peces dipositades als contenidors d’Humana tenen dues destinacions: una part s’envia a la planta de classificació de l’Ametlla del Vallès, al Vallès Oriental, i la resta es ven a empreses de reciclatge

Des de l’inici de l’activitat d’Humana a Catalunya fa gairebé 30 any.s, el principal objectiu de la ONGD ha sigut gestionar de manera eficaç les donacions de roba usada i incentivar-ne un consum responsable. També hi col·labora l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), que pretén reduir de forma efectiva la generació primària total de residus de Catalunya, incrementar el coneixement entre la població de l’oferta existent de productes reutilitzables o de segona mà, i fomentar l’allargament de la vida útil dels productes. A Catalunya, Humana disposa de 1.362 contenidors per a la roba usada que l’any passat van recollir un total de 4.100 tones de tèxtil usat.

A més, el Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa (CDMT) va acollir una jornada titulada “La segona vida de la roba, emergència o futur?”, i que va estar dedicada a analitzar les possibilitats de la reutilització i el reciclatge del tèxtil usat. Humana hi va col·laborar amb la cessió de material per a una exposició a l’interior del museu. La jornada va estar organitzada pel CDMT, l’Ajuntament de Terrassa, l’Arxiu Històric Comarcal de Terrassa i el Centre d’Estudis Històrics de Terrassa, a més de comptar amb la col·laboració de l’associació de comerciants Terrassa Centre, el Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental i Humana, entre d’altres.

Switch to mobile version