Autor Societat
22 Febrer 2015 a 15:30

ICV-EUiA proposarà dos acords institucionals en defensa del dret a vaga

Demana el suport dels grups en el judici contra dos estudiants

ICV Terrassa

El grup d’ICV-EUiA demanarà el suport institucional dels grups // Imatge d’arxiu cedida per ICV Terrassa

El Grup Municipal d’ICV-EUiA aprofitarà la convocatòria d’una jornada d’acció mundial en defensa de les llibertats i del dret de vaga convocada per la Confederació Sindical Internacional aquesta setmana per proposar a la resta de grups municipals en la Junta de la reunió de Portaveus l’adopció de dos acords institucionals que giren al voltant de la defensa del dret de vaga i la llibertat d’expressió.

La primera proposarà que l’Ajuntament es faci ressò d’aquesta jornada, que al nostre país ha rebut el suport de CCOO i UGT i manifesti explícitament els seu rebuig al projecte de “Llei de Protecció de la Seguretat Ciutadana” aprovat pel Govern estatal i pel Ple del Congrés donat que suposa un atac contra els drets fonamentals reconeguts fins ara.

La segona farà relació a l’adopció d’un acord respecte al proper judici a dos joves estudiants de la Facultat de Física del Campus Diagonal de Barcelona, un dels quals un és veí de Terrassa, que van participar a la darrera vaga general convocada per la majoria de forces sindicals el passat 29 de març de 2012.

Segons ICV-EUiA la seva participació a la vaga va ser totalment pacífica, i només van fer ús del seu dret de vaga i de lliure expressió.. Malgrat això van ser detinguts pels Mossos d’Esquadra i van passar a disposició judicial, que va decretar presó provisional sense fiança, basant-se en uns articles de premsa que es senyalaven com membres d’una xarxa criminal ‘antisistema’.

Ara, quasi 3 anys més tard, el judici se celebrarà al jutjat penal núm. 6 de Barcelona els propers dies 9, 10 i 11 de març. La fiscalia demana 8 anys i 9 mesos de presó a cadascun. La Generalitat demana més de 3 anys i mig, i l’Ajuntament demana 4 anys per a cadascun dels estudiants i vaguistes.

Per aquest motiu el portaveu municipal d’ICV-EUiA proposarà a la resta de grups municipals signar un acord reivindicant la presumpció d’innocència de les persones que han exercit el seu dret a vaga, i des del respecte a les institucions judicials que decidiran sobre el seu cas, expressar la solidaritat amb els estudiants vaguistes i les seves famílies, tot considerant que l’exercici del dret a vaga no és cap delicte i no poden ser condemnats per aquest fet.

Alhora sol·licitarà a la Generalitat de Catalunya i a l’Ajuntament de Barcelona que davant la inconsistència de les proves acusatòries, els precedents en la instrucció inicial del cas i el context social i polític en el que aquest es desenvolupa, retirin les seves acusacions i els càrrecs imputats.

Switch to mobile version